Mannen som elsker Mannen

Peter velger det beryktede Mannen-fjellet fremfor storbylivet i Düsseldorf.

FORELSKET: Polske Peter Bitniok kom til Rauma kommune for fire år siden og har blitt forelsket i den massive naturen. Nå tror han at Mannen vil lokke flere utlendinger til Rauma. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
FORELSKET: Polske Peter Bitniok kom til Rauma kommune for fire år siden og har blitt forelsket i den massive naturen. Nå tror han at Mannen vil lokke flere utlendinger til Rauma. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RAUMA (Dagbladet): - Det er veldig spennende og helt rått. Jeg elsker den spektakulære naturen her. Det er fjell, det er sjø, det er helt perfekt, forteller Peter Bitniok til Dagbladet.

- Jeg var ikke skeptisk til å flytte hit på grunn av Mannen. Det var faktisk motsatt. Det var derfor jeg kom hit, avslører Bitniok.

Han er opprinnelig fra Polen, men bodde sju år i Düsseldorf i Tyskland før han han fikk nok av storbylivet. Bitniok ville oppleve det stikk motsatte.

Dermed havnet han i Rauma kommune, like i nærheten av det beryktede Mannen-fjellet. Den overhengende rasfaren har aldri skremt polakken, som nå prater ekte romsdalsdialekt og har planer om å bli i Rauma lenge.

Med enorm interesse fra både norske og utenlandske medier, tror Bitniok at flere vil gjøre som han.

- Dette er veldig god PR for Rauma. Folk over store deler av verden får se hvilken fantastisk natur det er her. Det er den vakreste naturen jeg har sett, sier han engasjert.

- Det er ikke nødvendigvis slik at så mange flytter hit, men jeg tror Mannen-saken vil gjøre at det kommer flere turister til Rauma. Mannen kommer til å bli en turistattraksjon, spår Bitniok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer