DREPTE FOR Å SKJULE SPOR: Politiet i Dresden er overbevist om at Anneli-Marie ble drept fordi bortførerne var redd for at hun kunne gjenkjenne og identifisere dem.  Foto: PRIVAT/POLITIET
DREPTE FOR Å SKJULE SPOR: Politiet i Dresden er overbevist om at Anneli-Marie ble drept fordi bortførerne var redd for at hun kunne gjenkjenne og identifisere dem. Foto: PRIVAT/POLITIETVis mer

Mannen som er mistenkt for å ha bortført og drept Anneli-Marie er alvorlig kreftsyk - sannynligvis uhelbredelig

Den drapsmistenkte 39-åringen sitter helt taus på cella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): 39-åringen som mistenkes for å være hovedmannen bak bortføringen av og drapet på Anneli-Marie har kreft - sannsynligvis uhelbredelig, rapporterer Bild Zeitung.  

Mens hans 61 år gamle medsammensvorne snakker som en foss, sitter 39-åringen på varetektscella og holder kjeft. 

61-åringen hevder at han bare spilte en underordnet rolle, da 17 år gamle Anneli-Marie sist torsdag kveld ble overfalt og kidnappet, mens hun var ute og syklet med familiens hund på en skogsvei i nærheten av Meissen. 

Bortimot 1200 betjenter deltok i den intensive etterforskningen, som mandag morgen endte med at de to gjerningsmennene ble pågrepet. Samme dag ble Anneli-Maries døde kropp gravd opp fra skjulestedet ved en bondegård i nærheten.

Den økonomisk velstående familien erklærte seg forrige fredag villig til å betale de 11 millioner kronene som kravet lød på. I en telefonsamtale med kidnapperen, ba denne om å få overført løsepengene elektronisk til en bank i Indonesia.

«Dilettanter» En hoderystende politidirektør Dieter Kroll opplyste på en presskonferanse tirsdag at kidnapperne øyensynlig forestilte seg at Anneli-Maries far skulle opprette en konto for dem, og etterpå overføre beløpet.

- Han krevde at de 11 millionene skulle overføres i små sedler, fortalte politidirektør Kroll - og karakteriserte de to siktede som «dilettantiske».

Etter at det gikk opp for 39-åringen at det også er forbundet med flere dagers byråkratisk behandling å få tillatelse til å sende mer enn 90 000 kroner ut av landet, må han ha rett og slett ha gitt opp. 

Noen timer senere, drepte han gisselet.

Bedøvet med eter Nå i formiddag melder Bild at kidnapperne brukte et eter-preparat for å bedøve Anneli-Marie.

39-åringens lege skal overfor etterforskerne ha forklart at han nylig måtte svare på mannens spørsmål omkring virkningen av eter - for eksempel hvor store mengder som kreves for å ta livet av et menneske.

En talsmann for statsadvokaten i Dresden bekrefter overfor Bild Zeitung at siktelsen mot de to mennene - foreløpig - går ut på at de kvalte Anneli-Marie med et belte.

Vedkommende tilføyer imidlertid at det vil ta flere uker før dødsårsaken og -tidspunktet er slått fast med 100 prosent sikkerhet.

Nedsylta i gjeld Den antatte hovedmannen beskrives i tyske medier som «lystløgner». Inntil for få uker siden, bodde han sammen med kona og de to sønnene på gårdsbruket - som eies av svigermoren hans.

Han var utdannet kokk, og hadde sitt eget firma som fasade for mer lysskye virksomheter. Gjelda hadde vokst seg gigantisk gjennom de siste åra.

Likevel skal kona hans ha påstått overfor politiet at hun ikke ante noe om økonomiske problemer. Tvert imot kunne 39-åringen stable på beina over tre millioner kroner, da familien i sommer kjøpte nytt hus i Bamberg.

Sønnene avslørte Politiet ble klar over 39-åringens helsemessige problemer gjennom en melding som hans to mindreårige sønner allerede i desember postet på Facebook.

Der skrev de at «pappaen vår har også fått kreft» - og fortalte at de derfor hadde gitt 180 kroner i gave til kreftforening.

Bild siterer en etterforsker, som bekrefter at kreftsykdommen kan ha vært en forklaring på drapet - fordi 39-åringen mente at han likevel ikke hadde mer å tape.

- Vi går ut fra at dette kan være ett av flere motiver for ugjerningen, sier etterforskeren.