- Mannen som er pågrepet for Tina-drapet har ikke vært i politiets søkelys før nå

Pågrepet etter 15 år.

PRESSEKONFERANSE: Politiet i Rogaland kunne meddele at mannen ikke har vært innblandet i saken tidligere. Foto: Tomas Larsen / NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiet i Rogaland kunne meddele at mannen ikke har vært innblandet i saken tidligere. Foto: Tomas Larsen / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som nå er pågrepet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20), som forsvant for femten år siden, har ikke vært i politiets søkelys tidligere.

Det opplyser Rogaland-politiet på en pressekonferanse på Stavanger politihus klokka 11.

Jørgensen forsvant etter en bytur i Stavanger sentrum for 15 år siden. Med jevne mellomrom har politiet gjenopptatt saken, men etter at kjæresten hennes ble siktet og deretter renvasket, har ingen vært siktet i saken.

- Fikk nylig info For to år siden gjenopptok de saken nok en gang.

- En etterforskningsgruppe jobbet med å kartlegge Tinas bevegelser fram til i september i fjor, men det førte ikke fram. Men det har med jevne mellomrom kommet tips til politiet siden drapet for femten år siden. Politiet fikk nylig ny informasjon som har ført til at vi har gjenåpnet saken. Mannen har ikke vært i politiets søkelys før nå, sier politiet.

Det er politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa som møter pressen.

ORIENTERER: Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa. Foto: Tomas Larsen / NTB Scanpix
ORIENTERER: Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa. Foto: Tomas Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Han ble pågrepet i boligen sin i Lyngdal, sier politiet, og opplyser at Jørgensen og den pågrepne mannen hadde kjennskap til hverandre, uten at de vil gå nærmere inn i detaljene.

De forteller at de har et sterkt håp om å oppklare saken, og at det fortsatt gjenstår mye arbeid.

Kan være flere - Det ligger i siktelsen at vi ikke kan utelukke at det er flere involverte i saken, sier politiet - med tanke på at mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap.

De vil heller ikke på nåværende tidspunkt si noe om hvordan siktede stiller seg til drapssiktelsen.

- Personen sitter fremdeles i arresten, og så vil vi holde rettsmøte i morgen klokka 10 der spørsmålet om varetektsfengsling vil bli avgjort. Vi ønsker ikke nå å gå i detalj angående bakgrunnen for pågripelsen, men det er på bakgrunn av informasjon politiet har fått, sier politiet.

Politiet vil ikke si om de har DNA-spor i saken.

FUNNET VED KIRKE: TIna Jørgensen ble funnet skjult i en kum ved Bore kirke på Jæren, noen uker etter at hun forsvant fra Stavanger sentrum. Foto: NTB Scanpix
FUNNET VED KIRKE: TIna Jørgensen ble funnet skjult i en kum ved Bore kirke på Jæren, noen uker etter at hun forsvant fra Stavanger sentrum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De vil heller ikke si om de vet noe mer om hva som skjedde med den 20 år gamle kvinnen fra tida da hun sist ble sett, til hun ble funnet skjult i en kum ved en kirke.

- Vi vil ikke gå inn på detaljene nå. Vi jobber bredt, sier de.

- Helt satt ut Politiet forteller at de har fått en forklaring av mannen de nå har siktet, men de vil ikke gå inn på hva han sier om saken.

Tina Jørgensens kjæresten ble tidlig i saken siktet og tiltalt i saken, men saken ble henlagt og mannen renvasket for mistanke.

Til NRK sier moren til Tina at det ikke er kjæresten som nå er siktet.

Til Dagbladet sier moren at hun fikk beskjeden om pågripelsen i går.

- Jeg ble helt satt ut, sier Rasmussen.

Datteren hennes forsvant fra Stavanger sentrum i september 2000, og ble funnet skjult i en kum tre mil unna, ved Bore kirke i Jæren, noen uker seinere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram