16 ÅR SIDEN I DAG: 16 år etter dagen da Kristin (12) ble funnet drept i Larvik kommune, er en 38 år gammel mann refengslet i fire nye uker, etter at han på nytt ble pågrepet i saken tidligere i sommer. Arkivfoto:PRIVAT/NTB SCANPIX
16 ÅR SIDEN I DAG: 16 år etter dagen da Kristin (12) ble funnet drept i Larvik kommune, er en 38 år gammel mann refengslet i fire nye uker, etter at han på nytt ble pågrepet i saken tidligere i sommer. Arkivfoto:PRIVAT/NTB SCANPIXVis mer

Mannen som er siktet for drapet på Kristin (12) er fengslet i fire nye uker

Holdes i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker.

Larvik tingrett legger i sin kjennelse til grunn at det foreligger fare for bevisforspillelse. De har gitt siktede medieforbud og brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

På dagen 16 år etter Saken gikk for lukkede dører i retten i dag, nøyaktig 16 år siden 12-åringen ble drept, etter ønske fra politiadvokat Thomas Kraglund.

Den siktedes forsvarer, Søren Hellenes, sa til Dagbladet tidligere i dag at hans klient motsetter seg varetektsfengsling og stiller uforstående til DNA-beviset.

LES OGSÅ: Den drapssiktedes turkamerat i tenkeboksen: - Kan det faktisk ha vært ham?

DREPT SOM 12-ÅRING: Drapet på Kristin Juel Johannessen er ennå ikke oppklart, på dagen 16 år seinere. Foto: Dagbladet
DREPT SOM 12-ÅRING: Drapet på Kristin Juel Johannessen er ennå ikke oppklart, på dagen 16 år seinere. Foto: Dagbladet Vis mer

38-åringen nekter straffskyld.

- Min klient synes denne prosessen er kjempetung. Selv om han ble frifunnet, har saken hengt over ham, sier Hellenes.

Beviset Første gang 38-åringen ble siktet i saken var 12. mai 2000. Da var han 23 år gammel. I 2001 ble han dømt til tolv års fengsel for drapet. Året etter ble han frikjent før saken kom opp i lagmannsretten, da en DNA-test viste at hår fra åstedet ikke stammet fra ham, skrev Dagbladet tidligere i dag.

Politiet knytter nå den siktede til drapet gjennom DNA som er hentet ut av biologisk materiale som ble funnet på fingerneglene til den tolv år gamle jenta.

I kjølvannet av det tilsynelatende gjennombruddet i saken, har politiet fått inn flere nye tips fra publikum. Det er også holdt flere avhør og gjort undersøkelser i datamaterialet til den siktede, ifølge NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram