Du leser nå Dagbladet Pluss
PREGET: Advokat Khalid El Fataoui er mannen som har fulgt drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen tettest. Han var den som bisto på likhuset. Den som hentet klær, penger og visakort. Og som hjalp de avdødes venninner fra hotellet til det danske konsulatet. - Jeg sliter med bilder i hodet mitt, men jeg nekter å la terroristenen vinne. Vi må synge, danse og leve minst like mye som før. Vi må ikke bli redde, sier El Fataoui. Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PREGET: Advokat Khalid El Fataoui er mannen som har fulgt drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen tettest. Han var den som bisto på likhuset. Den som hentet klær, penger og visakort. Og som hjalp de avdødes venninner fra hotellet til det danske konsulatet. - Jeg sliter med bilder i hodet mitt, men jeg nekter å la terroristenen vinne. Vi må synge, danse og leve minst like mye som før. Vi må ikke bli redde, sier El Fataoui. Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Terrorangrepet i Marokko

Mannen som fikk Marokko-ofrenes tre venninner hjem: - De var i sjokk

Livet blir aldri det samme for advokaten og viseordføreren i Marrakech, Khalid El Fataoui (50). - Monstrene vil ødelegge livene våre, men vi må ikke være redde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SALÉ/MARRAKECH (Dagbladet): 17. desember får Khalid El Fataoui en telefon fra det danske konsulatet i Marrakech: To kvinner er drept. En norsk og en dansk. Kan han bistå?

- De var fem venninner på tur. Så vi startet med å hjelpe de tre venninnene som ikke ble med på fjellturen, sier El Fataoui.

I sjokk

De unge kvinnene var venninner av Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen, som ble brutalt drept i fjellene omkring to timer unna hovedstaden Marrakech. Venninnene bodde på et enkelt hotell i den Unesco-vernede gamlebyen, medinaen, like ved Djemaa el Fna-plassen.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer