Terrorangrepet i Marokko

Mannen som fikk Marokko-ofrenes tre venninner hjem: - De var i sjokk

Livet blir aldri det samme for advokaten og viseordføreren i Marrakech, Khalid El Fataoui (50). - Monstrene vil ødelegge livene våre, men vi må ikke være redde.

PREGET: Advokat Khalid El Fataoui er mannen som har fulgt drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen tettest. Han var den som bisto på likhuset. Den som hentet klær, penger og visakort. Og som hjalp de avdødes venninner fra hotellet til det danske konsulatet. - Jeg sliter med bilder i hodet mitt, men jeg nekter å la terroristenen vinne. Vi må synge, danse og leve minst like mye som før. Vi må ikke bli redde, sier El Fataoui. Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PREGET: Advokat Khalid El Fataoui er mannen som har fulgt drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen tettest. Han var den som bisto på likhuset. Den som hentet klær, penger og visakort. Og som hjalp de avdødes venninner fra hotellet til det danske konsulatet. - Jeg sliter med bilder i hodet mitt, men jeg nekter å la terroristenen vinne. Vi må synge, danse og leve minst like mye som før. Vi må ikke bli redde, sier El Fataoui. Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SALÉ/MARRAKECH (Dagbladet): 17. desember får Khalid El Fataoui en telefon fra det danske konsulatet i Marrakech: To kvinner er drept. En norsk og en dansk. Kan han bistå?

- De var fem venninner på tur. Så vi startet med å hjelpe de tre venninnene som ikke ble med på fjellturen, sier El Fataoui.

I sjokk

De unge kvinnene var venninner av Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen, som ble brutalt drept i fjellene omkring to timer unna hovedstaden Marrakech. Venninnene bodde på et enkelt hotell i den Unesco-vernede gamlebyen, medinaen, like ved Djemaa el Fna-plassen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer