PREGET: Advokat Khalid El Fataoui er mannen som har fulgt drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen tettest. Han var den som bisto på likhuset. Den som hentet klær, penger og visakort. Og som hjalp de avdødes venninner fra hotellet til det danske konsulatet. - Jeg sliter med bilder i hodet mitt, men jeg nekter å la terroristenen vinne. Vi må synge, danse og leve minst like mye som før. Vi må ikke bli redde, sier El Fataoui. Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PREGET: Advokat Khalid El Fataoui er mannen som har fulgt drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen tettest. Han var den som bisto på likhuset. Den som hentet klær, penger og visakort. Og som hjalp de avdødes venninner fra hotellet til det danske konsulatet. - Jeg sliter med bilder i hodet mitt, men jeg nekter å la terroristenen vinne. Vi må synge, danse og leve minst like mye som før. Vi må ikke bli redde, sier El Fataoui. Alle foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Terrorangrepet i Marokko

Mannen som fikk Marokko-ofrenes tre venninner hjem: - De var i sjokk

Livet blir aldri det samme for advokaten og viseordføreren i Marrakech, Khalid El Fataoui (50). - Monstrene vil ødelegge livene våre, men vi må ikke være redde.

SALÉ/MARRAKECH (Dagbladet): 17. desember får Khalid El Fataoui en telefon fra det danske konsulatet i Marrakech: To kvinner er drept. En norsk og en dansk. Kan han bistå?

- De var fem venninner på tur. Så vi startet med å hjelpe de tre venninnene som ikke ble med på fjellturen, sier El Fataoui.

I sjokk

De unge kvinnene var venninner av Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen, som ble brutalt drept i fjellene omkring to timer unna hovedstaden Marrakech. Venninnene bodde på et enkelt hotell i den Unesco-vernede gamlebyen, medinaen, like ved Djemaa el Fna-plassen.

- De var i sjokk, men vi ga dem støtte og beskyttelse. Vi tok dem til det danske konsulatet. Der ble de møtt av norsk og dansk ambassadepersonell som ga dem hjelp. Politiet stilte dem også spørsmål. Etter det dro de hjem med fly, sier El Fataoui til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveperiode*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55/uke)) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt**

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr per 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449 kroner/6 måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • **Fornyes til normalpris etter gratisperioden (449kr/6 mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.