Mannen som fikk Plumbo i trusa har våknet

- Tilstanden er stabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det kjent at en 21 år gammel Gjøvik-mann er alvorlig skadd etter at en kamerat helte Plumbo i trusa hans etter at han sovnet på en fest.

Mannen ble innlagt på Haukeland universitetssykehus med store skader i underlivet. Tidligere i dag ble det meldt om at han lå i koma. Nå er tilstandet hans vesentlig bedret.

- Vi har fått melding om at han nå er våken. Tilstanden betegnes som stabil, og han regnes som lettere skadd, sier kommunikasjonskonsulent Camilla Crone Leinedø i Helse Bergen til Dagbladet.no.

Plumbo er sterkt etsende væske som brukes til å løse opp fett, hår og matrester i tilstoppede avløpsrør.

- Episoden skjedde natt til søndag, da en gjeng ungdommer var samlet til nachspiel etter en kveld på byen. 21-åringen sovnet, og en bekjent skal ha blandet en cocktail av Plumbo og husholdningskjemikalier og tømt i buksen hans, opplyser politiadvokat Mina Kristin Rød til VG.

Mannen er operert, og ble holdt i kunstig koma, opplyste en venn av 21-åringen til avisa.

En 20 år gammel mann er siktet i saken. Han er pågrepet, avhørt og løslatt. Han har erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld. Han skal ha forklart at han ikke hadde til hensikt å skade kameraten.

Mannen som fikk Plumbo i trusa har våknet