Gjengangskriminell:

«Mannen som ikke kan fengsles» setter sinnene i kok. Nå mener Anundsen løsningen er nær

Mannens advokat fryktet lavere terskel for fengsling.

NYE LOVER: Justisminister Anders Anundsen varsler at en lovendring som trer i kraft fra 1. oktober kan føre til at gjengangskriminelle også dømmes til tvungen behandling. Her er Anundsen på Gardermoen i forbindelse med passbråket forrige uke . Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYE LOVER: Justisminister Anders Anundsen varsler at en lovendring som trer i kraft fra 1. oktober kan føre til at gjengangskriminelle også dømmes til tvungen behandling. Her er Anundsen på Gardermoen i forbindelse med passbråket forrige uke . Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Søndag skrev Dagbladet om mannen som Altaposten har beskrevet som «mannen som ikke kan fengsles». Lokalbefolkningen sier han har et «grønt kort» hos politiet.

Mannen, som er i slutten av 20-åra, kan ikke kan straffes grunnet utilregnelighet, men står bak en rekke lovbrudd i Alta gjennom flere år, skriver iFinnmark.

Etter et kort opphold borte fra Alta, bekreftet regionlensmann Svein Tore Nilsen overfor iFinnmark i helga at mannen er tilbake i Alta, hvor han de siste dagene er knyttet til nye straffbare forhold.

Ny lov

Nå kan justisminister Anders Anundsen imidlertid fortelle at fra og med 1. oktober vil denne typen gjengangskriminelle også dømmes til tvungen behandling.

- Fra neste måned kan psykisk syke gjengangerkriminelle dømmes til tvungen behandling. Da trer loven om tvungent psykisk helsevern eller tvungen omsorg overfor strafferettslig utilregnelige personer i kraft, opplyser Anundsen til Dagbladet.

Tvungent psykisk helsevern er ikke noe nytt, men fram til nå har det kun vært anvendelig på lovbrudd som krenker andres liv, helse eller frihet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer