Døde under dykk i Thailand

Mannen som kjørte på Silje (22) med båt, erklærer seg skyldig

Siljes foreldre nekter å godta utfallet.

BLE IKKE HØRT: Bjørn Ole Mathisen og Lena Fauskrud ønsket at også den engelske dykkelederen som var ansvarlig for datterens introduksjonsdykk, ble tiltalt og straffet. De nådde ikke fram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLE IKKE HØRT: Bjørn Ole Mathisen og Lena Fauskrud ønsket at også den engelske dykkelederen som var ansvarlig for datterens introduksjonsdykk, ble tiltalt og straffet. De nådde ikke fram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den thailandske mannen som førte båten som kjørte på og drepte Silje Fauskrud Mathisen (22) mens hun dykket utenfor ferieøya Koh Tao i 2014, har i retten sagt seg skyldig etter tiltalen, etter en svært rask rettssak der ingen vitner forklarte seg.

Siljes foreldre, Bjørn Ole Mathisen og Lena Fauskrud, nekter imidlertid å godta at rettsprosessen ender slik, og vil påklage dommen. De har samtidig lite tiltro til rettssystemet på Koh Taos naboøy Koh Samui.

- Vi kommer ikke til å godta noen ting, men ønsker å få saken overført til den føderale statsadvokaten i Bangkok, sier Bjørn Ole til Dagbladet.

Ønsker engelskmann utlevert

Bjørn Ole og Lena mener båtførerens medsiktede, den engelske dykkelederen som ledet Siljes nybegynnerdykk, er hovedansvarlig for tragedien, og at rettsprosessen er ufullstendig uten at han også stilles til ansvar i retten.

Engelskmannen forlot imidlertid Thailand sommeren 2016 og er ikke begjært utlevert fra Storbritannia. Bjørn Ole og Lena ønsket rettssaken mot båtføreren utsatt til også han kunne stille, men nådde ikke fram i provinsretten på Koh Samui.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer