Mannen som knivstakk politistudent siktes for drapsforsøk

Verken legen eller politistudenten er alvorlig skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Visepolitimester Roger Andresen redegjorde ved 16-tida for hendelsen der en politistudent ble knivstukket tidligere i dag.

Sammen med en lege gikk politistudenten (23) inn i en boligblokk på Frysja i Oslo, og knivstikkingen skjedde i oppgangen. Gjerningsmannen (27) skulle tvangsinnlegges på Ullevål. Politiet bisto i oppdraget fordi det ble ansett som en fare for at personen ville rømme.

- Kom rusende med kniv - Da de var ved leilighetene skjer det at vedkommende som skulle tvangsinnlegges kom rusende ut med kniv. Legen får et kutt i ryggen og politimannen ett i lyske/mageregionen og ett i skulderen, sier Andresen.

Under pressekonferansen opplyste Andresen at mannen som gikk til angrep med kniv siktes for forsøk på drap. Verken politistudenten eller legen ble alvorlig skadet i hendelsen.

27-åringen har en historie fra psykiatrien siden 2006, opplyste Andresen.

Politiet var ikke væpnet, men hadde på seg en såkalt vernevest.

Berømmer politistudenten Studenten er i sitt andre år ved politiutdanningen, og er i praksis ved Grønland politistasjon.

- Episoden gikk utrolig fort. Jeg må si at tjenestemannen utviste en fantastisk utøvelse og snarrådighet. Etter å ha blitt angrepet og skadet, klarte han likevel å pågripe mannen. Det er det all grunn til å berømme ham for. Han er en robust fyr, sier Andresen.

Det var to politistudenter og deres veileder som var på stedet. Mens den ene politistudent ble med legen inn, sto de to andre ute.

På spørsmål om hvorfor det var akkurat politistudenten som fikk denne oppgaven, svarte Andresen følgende:

- Det er en vurdering vi sikkert kommer tilbake til.

Andresen ønsker ikke å vurdere om episoden kunne gått annerledes dersom en mer erfaren tjenestemann hadde gått inn.

- Det blir bare spekulasjoner, sier Andresen til Dagbladet, og legger til at studenten er i slutten av sin praksisperiode.

Oslo-politiets voldsavsnitt vil stå for etterforskningen av saken.