Mannen som ledet al-Qaidas operasjoner i Afghanistan og Pakistan, er drept i droneangrep

Ifølge CNN.

DREPT: Umar Farooq, som også kalte seg Ustad Farooq, ledet angivelig al-Qaidas operasjoner i Afghanistan og Pakistan og ble regnet som en nøkkelperson i terrornettverket. Han fungerte også som en slags talsperson. Søndag ble han drept i det som antas å være et amerikask droneangrep. Dagbladet har ikke sladdet bildet. Det stammer fra en propgandavideo som er lagt ut på youtube, der Farooq allerede var sladdet.  Skjermdump: Dagbladet
DREPT: Umar Farooq, som også kalte seg Ustad Farooq, ledet angivelig al-Qaidas operasjoner i Afghanistan og Pakistan og ble regnet som en nøkkelperson i terrornettverket. Han fungerte også som en slags talsperson. Søndag ble han drept i det som antas å være et amerikask droneangrep. Dagbladet har ikke sladdet bildet. Det stammer fra en propgandavideo som er lagt ut på youtube, der Farooq allerede var sladdet. Skjermdump: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Umar Farooq, som også kalte seg Ustad Farooq, ledet angivelig al-Qaidas operasjoner i Afghanistan og Pakistan og ble regnet som en nøkkelperson i terrornettverket. Han fungerte også som en slags talsperson.

Søndag skal han ha blitt drept i det som antas å være et amerikansk droneangrep i Nord-Waziristan i Pakistan, forteller pakistanske etteretningskilder til CNN.

Det pakistanske forsvaret benekter imidlertid at det har vært et droneangrep inne på pakistansk territorium i dag.

Det påståtte angrepet skal ha krevd to missiler rettet mot et hus og skal ha tatt livet av fire andre «mistenkte militante», i tillegg til Farooq, ifølge kildene.

Ifølge PakistaniTribe ble også to andre skadet i angrepet. I forrige uke skal et amerikansk droneangrep i samme område ha drept minst ni såkalte mistenkte militante.     Andre al-Qaida lederen på to dager Dawn skriver at Farooq skal være den første pakistaneren som ble tatt inn i al-Qaidas ledelse, og at han har fungert som nettverekts talsmann for Sør-Asia siden 2009.  Dagens droneangrep kommer dagen etter at det pakistanske forsvaret lørdag opplyste å ha drept en annen av al-Qaidas toppledere ved grensa til Pakistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer