Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen som ledet al-Qaidas operasjoner i Afghanistan og Pakistan, er drept i droneangrep

Ifølge CNN.

DREPT: Umar Farooq, som også kalte seg Ustad Farooq, ledet angivelig al-Qaidas operasjoner i Afghanistan og Pakistan og ble regnet som en nøkkelperson i terrornettverket. Han fungerte også som en slags talsperson. Søndag ble han drept i det som antas å være et amerikask droneangrep. Dagbladet har ikke sladdet bildet. Det stammer fra en propgandavideo som er lagt ut på youtube, der Farooq allerede var sladdet.  Skjermdump: Dagbladet
DREPT: Umar Farooq, som også kalte seg Ustad Farooq, ledet angivelig al-Qaidas operasjoner i Afghanistan og Pakistan og ble regnet som en nøkkelperson i terrornettverket. Han fungerte også som en slags talsperson. Søndag ble han drept i det som antas å være et amerikask droneangrep. Dagbladet har ikke sladdet bildet. Det stammer fra en propgandavideo som er lagt ut på youtube, der Farooq allerede var sladdet. Skjermdump: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Umar Farooq, som også kalte seg Ustad Farooq, ledet angivelig al-Qaidas operasjoner i Afghanistan og Pakistan og ble regnet som en nøkkelperson i terrornettverket. Han fungerte også som en slags talsperson.

Søndag skal han ha blitt drept i det som antas å være et amerikansk droneangrep i Nord-Waziristan i Pakistan, forteller pakistanske etteretningskilder til CNN.

Det pakistanske forsvaret benekter imidlertid at det har vært et droneangrep inne på pakistansk territorium i dag.

Det påståtte angrepet skal ha krevd to missiler rettet mot et hus og skal ha tatt livet av fire andre «mistenkte militante», i tillegg til Farooq, ifølge kildene.

Ifølge PakistaniTribe ble også to andre skadet i angrepet. I forrige uke skal et amerikansk droneangrep i samme område ha drept minst ni såkalte mistenkte militante.
    
Andre al-Qaida lederen på to dager Dawn skriver at Farooq skal være den første pakistaneren som ble tatt inn i al-Qaidas ledelse, og at han har fungert som nettverekts talsmann for Sør-Asia siden 2009.
 
Dagens droneangrep kommer dagen etter at det pakistanske forsvaret lørdag opplyste å ha drept en annen av al-Qaidas toppledere ved grensa til Pakistan.

- I en etterretningsoperasjon tidlig på morgenen ble al-Qaida-lederen Adnan El Shukrijumah drept av den pakistanske hæren, het det i en uttalelse fra det pakistanske forsvaret.

Født i USA Shukrijumah var inne på lista over de mest ettersøkte terroristene i USA. Han var tiltalt i USA for å ha planlagt terror mot Storbritannia og USA. I 2009 avdekket amerikanerne en plan om et omfattende angrep mot t-banenettet i New York, som de mener al-Qaida-terroristen sto bak.

Amerikanerne hadde utlovet en dusør på rundt 35 millioner kroner for å få has på terroristen.

Lørdagens aksjon foregikk i i Shinwarsak i Sør-Waziristan, altså sør for dagens droneangrep. Hele Wazirstan-regionen ligger i nærheten av den pakistanske grensa mot Afghanistan, og er et område der Taliban og al-Qaida har sine tilholdssteder.