Mannen som overfalt Nanna (23), var tidligere dømt til utvisning fra landet. To ganger

Har skapt stor debatt i Danmark.

OVERFALT: Nanna Skovmand (23) og hennes kjæreste Mads ble overfalt og slått med sykkellåser da de var på vei hjem etter å ha feiret julaften i fjor. Nå viser det seg at en av gjerningsmennene var utvist fra Danmark to ganger i forkant av angrepet. Foto: Privat / BT.dk
OVERFALT: Nanna Skovmand (23) og hennes kjæreste Mads ble overfalt og slått med sykkellåser da de var på vei hjem etter å ha feiret julaften i fjor. Nå viser det seg at en av gjerningsmennene var utvist fra Danmark to ganger i forkant av angrepet. Foto: Privat / BT.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nanna Skovmand (23) og kjæresten Mads Schøllhammer var på vei hjem på julaften i fjor, da de ble oppsøkt av en ung mann i nærheten av Enghave Plads i København.

Paret syntes mannen virket svært konfliktsøkende.

- Han spør hva vi glor på, og girer seg helt opp. Det ender med at han slår kjæresten min i hodet med en flaske, har 23-åringen tidligere fortalt BT.dk.

Slått med jernlenker To-tre andre unge menn kom løpende til stedet med tunge jernlenker, som brukes til å låse motorsykler med. De angrep Schøllhammer, som prøvde å forsvare seg, men falt om på bakken.

Da prøvde Skovmand å gripe inn.

- Han som startet det hele, får fatt i meg, og kaster meg i bakken. Han slår meg med en jernlenke, fortalte hun BT.dk etter overfallet.

Hendelsen har vakt stor oppmerksomhet i Danmark, etter at 23-åringen la ut et bilde av sitt forslåtte ansikt på Facebook.

Særlig det at innvandrerungdom sto bak, fikk det til å koke i sosiale medier. Fem menn er i ettertid siktet for overfallet, og nå viser det seg at en av dem tidligere har blitt dømt til utvisning fra Danmark - to ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer