Mannen som overfalt Nanna (23), var tidligere dømt til utvisning fra landet. To ganger

Har skapt stor debatt i Danmark.

OVERFALT: Nanna Skovmand (23) og hennes kjæreste Mads ble overfalt og slått med sykkellåser da de var på vei hjem etter å ha feiret julaften i fjor. Nå viser det seg at en av gjerningsmennene var utvist fra Danmark to ganger i forkant av angrepet. Foto: Privat / BT.dk
OVERFALT: Nanna Skovmand (23) og hennes kjæreste Mads ble overfalt og slått med sykkellåser da de var på vei hjem etter å ha feiret julaften i fjor. Nå viser det seg at en av gjerningsmennene var utvist fra Danmark to ganger i forkant av angrepet. Foto: Privat / BT.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nanna Skovmand (23) og kjæresten Mads Schøllhammer var på vei hjem på julaften i fjor, da de ble oppsøkt av en ung mann i nærheten av Enghave Plads i København.

Paret syntes mannen virket svært konfliktsøkende.

- Han spør hva vi glor på, og girer seg helt opp. Det ender med at han slår kjæresten min i hodet med en flaske, har 23-åringen tidligere fortalt BT.dk.

Slått med jernlenker To-tre andre unge menn kom løpende til stedet med tunge jernlenker, som brukes til å låse motorsykler med. De angrep Schøllhammer, som prøvde å forsvare seg, men falt om på bakken.

Da prøvde Skovmand å gripe inn.

- Han som startet det hele, får fatt i meg, og kaster meg i bakken. Han slår meg med en jernlenke, fortalte hun BT.dk etter overfallet.

Hendelsen har vakt stor oppmerksomhet i Danmark, etter at 23-åringen la ut et bilde av sitt forslåtte ansikt på Facebook.

Særlig det at innvandrerungdom sto bak, fikk det til å koke i sosiale medier. Fem menn er i ettertid siktet for overfallet, og nå viser det seg at en av dem tidligere har blitt dømt til utvisning fra Danmark - to ganger.

Fikk bli i landet Begge gangene ble utvisningen gjort betinget, med en prøvetid på to år, skriver Ekstra Bladet. Men selv om den unge mannen begikk ny, alvorlig kriminalitet innenfor prøvetiden på den første dommen, fikk han en ny sjanse av byretten i København. Utvisningen ble derfor ikke effektuert.

Dokumenter Ekstra Bladet har fått tilgang til, viser at mannen fikk den første betingede utvisningsdommen 21. november 2013. I tillegg ble han dømt til tre måneders fengsel. Ni måneder seinere sto han for retten igjen. Denne gang ble han dømt til ett år og fem måneders fengsel, for blant annet ran og tyveri.

Men selv om han ifølge tidligere dommer oppfylte betingelsene for utvisning, stemte to av dommerne for at han skulle få bli i Danmark. Nå tar flere danske politikere til orde for en innstramming av regelverket rundt utvisninger, skriver avisa.

Kraftig forslått Nanna Skovmand måtte sy 16 sting mellom munnen og nesa, og mistet en tann, mens to tenner ble slått løse.

- Det er så uforståelig. Jeg sitter igjen med masse spørsmål, hvorfor? Hvorfor oss? Hva er meningen med denne grove volden, skrev hun på sin Facebook-side etter angrepet, ifølge BT.dk.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med den unge kvinnen, men til Ekstra Bladet gir hun følgende kommentar til utvisningsdommene:

- Jeg er ikke overrasket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer