Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen som ranet og forlot Johnny (38) på togsporet dømmes til fengsel

- Jeg håper han får en streng straff, sa Johnny før dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som ranet Johnny (38) for deretter å forlate ham skadd på togsporet i Stockholm i september dømmes til  et og et halvt års fengsel, melder Expressen.

Mannen, som ikke er svensk statsborger, utvises av landet, og får ikke komme tilbake før i 2017.

Få minutter etter at gjerningsmannen (28) forlot Johnny på togsporet kom toget og kjørte over ham.

- Jeg håper han får en streng straff, sier Johnny i programmet «Jenny Strömstedt» på svenske TV4.

Johnny ble hardt skadd etter ulykken og sitter nå i rullestol. Han måtte amputere deler av venstre fot og transplantere hud på hofta hvor han fikk alvorlige brannskader.

Hardt skadd - Jeg er utrolig glad for at jeg lever, og har fått fantastisk støtte fra alle. Jeg blir bedre og bedre for hver dag, sier Johnny.

Det var etter en litt vel fuktig kveld på byen i Stockholm at Johnny falt ned på togsporet på Sandsborg T-banestasjon. En overvåkningskamera har fanget opp hvordan gjerningsmannen følger med på det hele og hopper etter ham idet han faller for å stjele tingene hans.

Under intervjuet på TV4 forteller Johnny at han etter å ha sett hvordan han oppfører seg i videoen tror han kan ha fått dop i drinken på byen.

- Jeg kjenner ikke igjen meg selv, jeg ser ut som jeg er dopet. Det føles forferdelig. Så full var jeg ikke. 1,6 tror jeg at jeg hadde i blodet. Jeg tror jeg har blitt dopet, men det ble ikke funnet spor av dop i kroppen min, sier han.

Innrømmer Videoen av hendelsen har gått verden rundt, og det var tyven selv som til slutt valgte å melde seg for politiet. 28-åringen har innrømmet å ha stjålet fra Johnny, og har i politiavhør sagt at han kun husker hendelsen svakt. Han har også innrømmet et annet T-baneran.

- Hadde jeg visst at det fantes kameraer så hadde jeg ikke stjålet fra ham, jeg hadde hjulpet ham, sa gjerningsmannen i retten.

På spørsmål om hvorfor han ikke hjalp Johnny opp etter å ha tatt tingene hans svarte gjerningsmannen at han var redd noen skulle beskylde ham for å ha dyttet Johnny.

Han hevder selv at han ikke sjekket hvor lenge det var til neste tog skulle kom da han forlot Johnny, og at han trodde sikkerhetsvakter ville hjelpe ham opp.

- Jeg angrer veldig på det jeg har gjort. Jeg ber veldig mye om unnskyldning. Det er første og siste gangen, sa han i retten.

STJAL OG STAKK AV: Etter å ha stjålet flere av Johnnys eiendeler forlot gjerningsmannen ham på togsporet. Minutter etter kom toget og kjørte over Johnny. Foto: Efterlyst / TV3
STJAL OG STAKK AV: Etter å ha stjålet flere av Johnnys eiendeler forlot gjerningsmannen ham på togsporet. Minutter etter kom toget og kjørte over Johnny. Foto: Efterlyst / TV3 Vis mer