- Mannen som rettet våpenet mot partilederen ville bli kjendis

Dramatisk video viser hvordan han stormer scenen og retter våpenet mot partilederens panne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oktay Enimehmedov (25), som midt under en direktesendt tale i Bulgaria løp opp på scenen og forsøkte å skyte partileder Ahmed Dogan, ønsket ikke å drepe partilederen - men ønsket kjedisstatus.

Det skriver Sky News.

- Han hadde ikke tenkt til å drepe Ahmed Dogan, han ville skremme ham - og få sine «five minutes of fame», sier politipsykolog Nedelcho Stoychev til nettavisa.

Gjerningsmannen siktet på Dogans hode, men noe gikk galt med våpenet og det gikk ikke av.

I den dramatiske videoen fra den bulgarske tv-stasjonen BTV, ser man Dogan prøve å slå våpenet vekk, før partikameratene kommer styrtende til og overmanner gjerningsmannen.

Enimehmedov, fra Burgas i Bulgaria, trodde ifølge nettavisa også at han skulle dø etter «attentatforsøket», og hadde derfor skrevet et brev - som senere ble funnet i hans leilighet i den bulgarske hovedstaden Sofia.

Våpenet han brukte var imidlertid et ikke-dødelig våpen, en såkalt gasspistol, som ifølge Wikipedia brukes til selvforsvar.

Påtalemyndighetene i Sofia har siktet Enimehmedov for hooliganisme og for å ha truet partilederen på livet. Han risikerer fem år i fengsel for førstnevnte, og seks år for å ha truet med å drepe. 

Dogan, som leder partiet DPS, en tyrkisk minoritet i Bulgaria, annonserte like etter den brutale hendelsen at han nå trekker seg fra sin stilling, ifølge nettavisa.

Det vurderes også å ta opp søksmål mot de som sparket og slo gjerningsmannen etter at de selv stormet scenen for å stoppe ham.