Mannen som skjøt i Oslo sentrum søndag morgen er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Det vil bli foretatt avhør av mannen i 20-åra som skjøt i Oslo sentrum søndag morgen mandag.

Thomas Pedersen Enger vad krimvakta opplyser til Dagbladet at mannen er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen.

- For å sørge for at han kan bli avhørt på riktig måte med forsvarer til stede, blir avhøret gjennomført i morgen, sier han.

Bakgrunnen for siktelsen skal være samtaler de har hatt med den pågrepne og vitner på stedet.

Vitner ringte inn om den tilsynelatende rusede mannen som skjøt mot flere bygninger i Oslo sentrum i morgentimene søndag. Politiet ble varslet like over klokka 9 om morgenen. Da hadde han tatt tilhold bak Domkirken i Oslo sentrum.

- Vi har ved hjelp av vitner og videobilder fått opplysninger om at han kom til Stortorget kort tid før han begynte å skyte. Før vi fikk melding om hendelsen, beveget han seg litt rundt i området. Han ble pågrepet i parken bak Domkirken, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet til NTB.

Mannen hadde et enhåndsvåpen som ikke var spesielt grovkalibret.

Enger sier politiet ikke har noen indikasjoner på at hendelsen har tilknytning til terror, eller at skytingen medførte personskader. Politiet ser likevel svært alvorlig på saken.

Politiet opplyser at siktede er en mann i starten av 20-årene, og at han er norsk statsborger. Det er ingen indikasjoner på at flere var involvert i hendelsen.

Søndag undersøkte politiet også et rom på et hotell i Oslo sentrum hvor de mener den siktede skal ha bodd. Hva som er funnet under denne aksjonen er ikke kjent. Det er på det rene at den pågrepne ikke har noen bæretillatelse for noe våpen.

Saken oppdateres

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer