Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen som sparket kvinnen ned trappa på undergrunnstasjonen i Berlin er arrestert

Det melder tysk politi. 

SPARKET: Kvinne (26) ble sparket ned trappa på et T-banestopp i den berlinske bydelen Neukölln. Nå skal mannen bak angrepet være arrestert. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ba publikum om hjelp etter at en mann tilsynelatende uprovosert sparker ei tilfeldig kvinne (26) i ryggen i slutten av oktober, slik at hun faller ned trappa på en t-banestasjon i Berlin.

Nå skal mannen bak det brutale angrepet være arrestert, ifølge tysk politi.

Du kan se videoen fra overvåkningskameraet øverst i saken.

Politiet identifiserte mannen som en bulgarsk 27-åring i forrige uke, etter at en av mennene han befant seg sammen med ble tatt inn til avhør.

Dagbladet har tidligere skrevet om en arrestasjon i forbindelse med hendelsen, men nå har altså politiet trolig funnet selve gjerningsmannen.

Stort engasjement

I videoen kan man se mannen, utstyrt med en røyk og ei ølflaske, følge etter den 26 år gamle kvinnen, som er på vei ned for å ta t-banen. Uten forvarsel sparker han henne i ryggen, og kvinnen faller med ansiktet ned trappetrinnene. Mannen og følget hans går så videre, mens forbipasserende haster bort for å hjelpe kvinnen.

Videoen har skapt stort engasjement verden over, og flere har utlovd dusør for å oppfordre folk til å tipse politiet om gjerningsmannens identitet.

Bussjåføren skal ha identifisert ham

Kvinnen skal ha blitt fraktet til sykehus like etter angrepet, og hun skal ha brukket armen etter hendelsen.

17. desember skrev etterforskere i tyske Kripos en melding om arrestasjonen av den 27 år gamle mannen. Han skal ha blitt pågrepet mens han satt på en buss. Tyske medier melder at mannen er bulgarsk.

Ifølge tyske DW skal mannen akkurat ha ankommet den tyske hovedstaden fra Sør-Frankrike, idet han ble pågrepet. Daily Mail skriver at det var bussjåføren som identifiserte mannen. Bussjåføren, som også er bulgarsk, skal ha overhørt den nå siktede mannen høylytt klage over en annen passasjers telefonbruk.

Bussjåføren og mannen begynte så å snakke på bulgarsk sammen. Det var da bussjåføren identifiserte ham fra politiets etterlysning. Sjåføren tilkalte politiet, som sto klare for å arrestere ham da bussen ankom Berlin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!