EKTEMANNEN I ALGERIE: Mannen til Vigdis Sletten var ved anlegget i Algerie da det ble angrepet i morgentimene i dag. Foto: PRIVAT
EKTEMANNEN I ALGERIE: Mannen til Vigdis Sletten var ved anlegget i Algerie da det ble angrepet i morgentimene i dag. Foto: PRIVATVis mer

Mannen til Vigdis var ved anlegget i Algerie

- Kulene suste over hodet på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Håkon Sletten er en av nordmennene som var ved anlegget i Algerie da det ble angrepet tidligere i dag. Sletten var i en buss på vei ut da angrepet startet. 

- Håkon måtte kaste seg ned på gulvet, kulene suste rett over hodet på ham. Heldigvis slapp han unna, sier kona Vigdis Sletten til BA

Det første livstegnet fikk hun i form av en tekstmelding i 10-tiden.

- Han skrev at det var terrorangrep der nede. Til å begynne med fikk jeg sjokk og ble skjelven, sier Sletten.

Til Dagbladet forteller Vigdis Sletten at hun hadde problemer med å få tak i ektemannen etter det. Etter å ha sendt følgende tekstmelding: «Jeg trenger å høre en lyd fra deg», fikk  hun svar tilbake: «Har det bra, håper å bli fløyet ut i kveld».

Etter hvert fikk de også snakket sammen på telefonen. 

Skulle hjem Sletten forteller at mannen har jobbet i Algerie i fem år. Etter planen skulle han reise hjem i dag.

- Han var på gjennomreise og var utrolig heldig som reiste tidlig fra leiren i dag. Bussen var kommet utenfor leiren da angrepet kom, sier hun.

Hun forteller at ektemannen ble reddet av at eskorten til bussen han satt i besvarte skytingen.

- Like etter kom militæret til og fikk dem i sikkerhet i militærleiren i In Amenas, sier hun.

Nordmenn skadet Det var 13 nordmenn ved Statoils gassanlegg i Algerie da kidnapperne slo til i dag tidlig. Statoil hadde totalt 17 medarbeidere på stedet.

Lars Christian Bacher, konserndirektør for utvikling og produksjon internasjonalt, bekreftet på en pressekonferanse kl. 17 i kveld at to av nordmennene er lettere skadet.

- Av sikkerhetsmessige årsaker kan jeg ikke gå inn på detaljer rundt hendelsesforløpet. Det var 17 medarbeidere på anlegget da det ble tatt over av inntrengere, 13 av dem var norske, sier Bacher.

Han opplyser at 13 av selskapets ansatte er kidnappet og fortsatt befinner seg ved anlegget. Minst fire Statoil-medarbeidere, blant dem minst én nordmann, er i sikkerhet på en militærleir like ved. Han var på en buss på vei til flyplassen for å dra til Italia da kidnapperne slo til.

Konsernsjef Helge Lund var på reise i Asia onsdag morgen, men er på vei hjem til Norge. Bacher sier de er i tett kontakt med norske myndigheter.

- Dette er den mest alvorlige situasjonen Statoil noen gang har opplevd, sier Bacher.