Mannen trodde han hadde drukket lettøl og satte seg bak rattet. Promilletesten viste noe helt annet

Nå venter fengsel og saftig bot.

DØMT: Mannen i 20-årene ble i Haugaland Tingrett dømt til 21 dagers fengsel etter å ha kjørt i beruset tilstand. Foto: NTB Scanpix
DØMT: Mannen i 20-årene ble i Haugaland Tingrett dømt til 21 dagers fengsel etter å ha kjørt i beruset tilstand. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i slutten av 20-åra er i Haugaland tingrett dømt til 21 dagers fengsel etter å ha kjørt bil i beruset tilstand.

Episoden fant sted i oktober i fjor, da mannen hadde vært på fest. Der hadde han drukket det han i retten forklarte at han trodde var lettøl, skriver Rogalands Avis.

Seinere samme kveld skulle imidlertid det vise seg å være feil. Men det ble først oppdaget etter at mannen hadde lånt seg en bil og satt seg bak rattet.

Da politiet på Karmøy like før klokka 2 på natta stoppet mannen for å ha kjørt for fort, ble han samtidig bedt om å blåse i alkometeret. Utslaget viste en promille på 1,4.

​Mannen sa i retten at han ikke tvilte på politiets promillemåling, men hevdet samtidig at han ikke hadde følt seg ruset oktoberkvelden han ble stoppet.

Han valgte å tilstå å ha kjørt i beruset tilstand, og må i tillegg til fengselsstraffen betale 30 000 kroner i bot. Mannen blir også fratatt førerkortet i to år.