STORAKSJON: Det foregikk en stor politistasjon i Voll natt til onsdag, der politi med våpen og hunder lette etter den bevæpnede mannen som stakk av etter å ha kjørt en stjålet politibil ut på et jorde. FOTO: THOMAS WALLERUD FOSSE
STORAKSJON: Det foregikk en stor politistasjon i Voll natt til onsdag, der politi med våpen og hunder lette etter den bevæpnede mannen som stakk av etter å ha kjørt en stjålet politibil ut på et jorde. FOTO: THOMAS WALLERUD FOSSEVis mer

- Mannen truet meg med våpen og stakk av med mopeden min

Et spedbarn og en 14-årig sov i sitt hjem i Klepp mens våpendesperado truet faren deres (33) med pistol i garasjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Natt til onsdag slo en 35-åring seg fullstendig vrang da han ble stoppet i politikontroll ved Soma Gård i Sandnes klokka 00.35. Han løsnet varselskudd mot politiet i forbindelse med at han truet til seg en politibil.

Etter å ha forlatt politibilen i en grøft, truet ham til seg en moped fra en 33-åring fra Klepp.

- Jeg og kona våknet av noe bråk fra garasjen. Da jeg gikk ut for å sjekke hva det var, så jeg at en mann satt oppå min moped og forsøkte å kickstarte den. Han snudde seg mot meg og siktet på meg med et våpen, forteller 33-åringen til Dagbladet.

Hendene over hodetSmåbarnsfaren løftet hendene over hodet med det samme han så våpenet.

- Jeg rakk ikke å si noe til mannen. Han ropte til meg at jeg ikke måtte ringe noen før det hadde gått fem minutter. Så fikk han start på mopeden min og kjørte av gårde, sier 33-åringen.

Han synes hendelsen var svært skremmende.

- Selv om alt skjedde veldig fort, rakk jeg å bli redd for at noe kunne skje med kona eller barna mine på 16 måneder og 14 år, som lå og sov i huset like ved.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fikk ikke sove mer33-åringen fikk ikke sove noe mer den natten.

- Jeg kontaktet politiet etter hendelsen. Resten av natten lå jeg våken. Jeg har ikke opplevd noe sånt før, sier mannen.

Gjerningsmannen er nå varetektsfengslet i fire uker siktet for grovt ran.

- Mannen har erkjent de faktiske forhold og samtykket til fengsling, sier politiadvokat Karsten Monsen fra Rogaland politidistrikt.

35-åringen ble pågrepet like etter klokken 08 onsdag morgen mens han lå sovende i en lastebil.

Avslørt av lastebilsjåførNå viser det seg at det var lastebilsjåføren som oppdaget mannen og som meldte fra til politiet.

VARETEKT I FIRE UKER: Politiadvokat Karsten Monsen har siktet 35-åringen for grovt ran etter at mannen stakk av med en politibil natt til i går. 35-åringen er nå varetektsfengslet i fire uker. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
VARETEKT I FIRE UKER: Politiadvokat Karsten Monsen har siktet 35-åringen for grovt ran etter at mannen stakk av med en politibil natt til i går. 35-åringen er nå varetektsfengslet i fire uker. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

- Sjåføren ringte og fortalte at han hadde funnet en fremmed mann sovende i bilen sin. Politiet rykket ut med bevæpnede styrker og pågrep det som viste seg å være 35-åringen, sier Monsen.

I går ble 35-åringen avhørt, men har så langt ikke kommet med noen forklaring på hvorfor han totalt mistet besinnelsen da han ble stoppet i en politikontroll natt til onsdag.

- Politiet ble mistenksomme på kjøretøyet som 35-åringen kjørte, og valgte å stoppe bilen for å undersøke. Da skjøt mannen flere skudd for å true politibetjentene bort fra politibilen som han deretter stakk av med. Ingen ble skadet, forteller Monsen.

Kjenning av politietI forbindelse med pågripelsen av 35-åringen, beslagla politiet et våpen som mannen trolig ikke har løyve til, ifølge Monsen.

35-åringen er tidligere dømt for brudd på våpenloven. Han har også en voldsdom på seg og omtales som en kjenning av politiet. Dagbladet får opplyst at han er en del av et rusmiljø i Rogaland.

40-åringen løslatt 40-åringen som satt i samme bil som 35-åringen da politiet stoppet dem i kontroll, ble først pågrepet og avhørt i går, men er nå løslatt og sjekket ut av saken.

- Han hadde bare fått skyss av 35-åringen og skal ikke ha hatt noe å gjøre med det øvrige som skjedde, sier Monsen.

KJØRTE UT: Den stjålne politibilen kom en drøy mil fra Soma Gård til Voll, der den kjørte av veien og den bevæpnede sjåføren stakk - først til fots og deretter på moped. Her blir politibilen hentet av bergingsbil. FOTO: THOMAS WALLERUD FOSSE
KJØRTE UT: Den stjålne politibilen kom en drøy mil fra Soma Gård til Voll, der den kjørte av veien og den bevæpnede sjåføren stakk - først til fots og deretter på moped. Her blir politibilen hentet av bergingsbil. FOTO: THOMAS WALLERUD FOSSE Vis mer