Mannenekt på kvinnemesse

STAVANGER (Dagbladet): Mannfolk får ikke jobbe på messen «Kvinner viser vei» i Stavanger. - Håpløst, mener direktør Ingunn Yssen ved Likestillingssenteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og familiedepartementet, som har ansvaret for likestillingen i kongeriket, ønsket å ha både kvinner og menn på sin paviljong på den store kvinnemessen.

- Niks. Hos oss skal bare kvinner betjene standene! sa arrangørene.

- Det er et strategisk standpunkt. Vi ønsker å synliggjøre kvinnelig kompetanse, sier prosjektleder Ingrid Milde i Kvinner viser vei.

175 bedrifter, organisasjoner og offentlige etater vil ha stand på kvinnemessen, som pågår fra 14. til 17. juni. Direktør Ingunn Yssen ved Likestillingssenteret rister på hodet:

- Alle har sett at kvinner kan stå bak disken, messen behøver slett ikke tydeliggjøre det nok en gang. Når arrangørene kjører så steinhardt på dette, må jeg spørre om hele kvinnemessen har gått ut på dato, sier Yssen.

Prosjektleder Ingrid Milde viser til at ingen menn heller får spille på kvinnelandslaget i fotball:

- Men kvinner og menn jobber side om side fram til messedøra, er det ikke diskriminering å stenge døra for mannfolka?

- Jeg vil ikke dra debatten ned på et slikt nivå. Mange kvinner hadde nok ikke kommet om vi hadde åpnet for menn. Det er få arenaer hvor kvinner aleine får sette agendaen.

<B>BARE KVINNER: - Bare kvinner får stå på stand på kvinnemessen i Stavanger. Men vi ønsker selvsagt menn hjertelig velkomne til å se og lytte, sier prosjektleder Ingrid Milde (foran), og medarbeiderne Vibeke Rullestad (t.v.) og Mette Pettersen.