Manngard på Andøya etter sjarkfiskeren

Sjarken heves trolig søndag.

MERKET:
Disse hvite stripene rett bak baugen på det russiske lasteskipet "Mekhanik Tyulenev" var blant merkene som ble grundig undersøkt i Bodø tirsdag. Lasteskipet "Mekhanik Tyulenev" er mistenkt for å ha kollidert med sjarken "Marina" som ble borte vest av Andøya mandag.
Foto: Erik Veigård / Scanpix
MERKET: Disse hvite stripene rett bak baugen på det russiske lasteskipet "Mekhanik Tyulenev" var blant merkene som ble grundig undersøkt i Bodø tirsdag. Lasteskipet "Mekhanik Tyulenev" er mistenkt for å ha kollidert med sjarken "Marina" som ble borte vest av Andøya mandag. Foto: Erik Veigård / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et større søk langs fjæra ble torsdag satt i gang på vestsiden av Andøya i håp om å finne den savnede sjarkfiskeren fra Øksnes. Sjarken heves trolig søndag.

Det deltar 181 personer fra Forsvaret, Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp, samt et kystvaktfartøy og frivillig mannskapet på småbåter. Det søkes med båt på strekningen mellom Stø og Nyksund i Øksnes kommune, sier operasjonsleder Randi Fredly ved Midt Hålogaland politidistrikt i Harstad til NTB.

Det er foreløpig ikke satt inn helikopter i søket etter Kristian Knudsen (68), som er savnet etter at sjarken hans Marina gikk ned utenfor Stø i Vesterålen mandag. Det vil imidlertid trolig bli gjennomført helikoptersøk fredag.

- Anklager grunnløse

Det russiske lasteskipet Mekhanik Tjulenev holdes tilbake i Bodø fordi radarbilder så langt viser at skipet var svært nær sjarken før fiskebåten forsvant. Mannskapet har hele tiden sagt at de ikke kjenner til noen kollisjon utenfor Stø.

En talskvinne for rederiet sier torsdag til VG at ifølge kapteinen har det ikke skjedd noe sammenstøt med noe annet fartøy. Han sto selv på broen sammen med en assistent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer