Manning risikerer dødsstraff

Siktet for 22 nye punkter i forbindelse med WikiLeaks-lekkasjene

 STØTTE:  Det har vært arrangert flere støttemarkeringer for Bradley Manning. Foto: AP.
STØTTE: Det har vært arrangert flere støttemarkeringer for Bradley Manning. Foto: AP.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter mener det er 23-åringen Bradley Manning som har lekket flere hundre tusen hemmeligstemplede dokumenter til WikiLeaks. Etter en sju måneder lang etterforskning ble han i dag siktet for ytterligere 22 punkter.

Den mest alvorlige av de nye siktelsene gjelder «støtte til fienden», noe som kan straffes med dødsstraff, melder NBC News.

Selv om brudd på denne lovparagrafen kan straffes med dødsstraff, mener millitærpåtalemakten at han bør straffes med fengsel i livstid dersom han dømmes for dette punktet alene.

Stasjonert i Bagdad Men en millitærdomstol har myndigheten til å se bort i fra denne oppfordringen, og velge dødsstraff, påpeker amerikanske medier.

Ifølge amerikanske myndigheter lastet Manning ned dokumentene WikiLeaks har publisert med brask og bram den siste tiden. Han skal ha lastet ned dokumentene da han jobbet som analytiker i hæren og var utplassert i Bagdad.

Han ble i fjor sommer siktet for å ha lastet ned disse dokumentene, og siden har millitæret gjennomført en omfattende etterforskning, skriver NBC.

Ingen direkte kobling De 22 nye siktelsene innholder 16 punkter som omhandler ulovlig erverving av hemmeligstemplet materiale for å publisere det på nettet.

Etterforskerne har ikke klart å finne en direkte kobling mellom Manning og WikiLeaks-toppen Julian Assange. Han har likevel hele tiden vært den hovedmistenkte i saken.

Millitærkilder forteller til NBC at de ikke har klart å lokalisere alle kildene som skal ha blitt navngitt i WikiLeaks-dokumentene.

 SIKTET:  Bradley Manning risikerer dødsstraff for WikiLeaks-lekkasjene..  (AP Photo)
SIKTET: Bradley Manning risikerer dødsstraff for WikiLeaks-lekkasjene.. (AP Photo) Vis mer