Mannlig alternativbehandler i 70-åra er pågrepet, siktet for å ha misbrukt kunder seksuelt

Har reist rundt i campingvogn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

(Dagbladet): Nordre Buskerud politidistrikt har siktet en mannlig alternativbehandler i 70-åra, som skal ha tilegnet seg seksuell omgang med mennesker han har behandlet.

Det bekrefter politiadvokat Per Thomas Omholt overfor Dagbladet torsdag formiddag. 

- Vi har i noen uker visst om at en alternativbehandler på Ringerike har brutt praksisen sin for å foreta seksuelle handlinger. I forrige uke aksjonerte vi, og pågrep ham. Flere vitner og fornærmede er avhørt, sier politiadvokaten. 

- Ganske mange mennesker - Det har pågått over en rekke år. Han ble løslatt forrige uke, vi visste ikke om det var flere som var fornærmet - og nå søker vi etter flere, sier han.  
Han forteller at mannen har behandlet mennesker hovedsakelig på Ringerike, men han skal også ha utført behandlinger i Hallingdal og Gudbrandsdalen. 

- Vi vet en del om de som er misbrukt, men det er ting vi ikke ønsker å gå ut med. Av hensyn til de som har meldt seg, så ønsker vi ikke si noe om hvordan vi fikk vite om saken. Det omfatter ganske mange mennesker, sier han, uten å ville nevne et antall.

- Det er flere en én, og alle er kvinner over 18 år. Det er ikke snakk om barn, sier han.  

Hvordan samarbeider han med politiet? 

- Vi har avhørt ham flere ganger, og han forklarer seg. Vi går ikke inn på hva han forklarer seg om, eller om han har erkjent straffskyld eller ikke, sier politiadvokaten til Dagbladet. 

I campingvogn Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med mannens advokat. 

- Nå ønsker vi at folk skal kontakte oss; både de som har blitt behandlet uten å ha blitt seksuelt misbrukt og de som har blitt det, sier han. 

Mannen er siktet for å ha overtrådt straffelovens paragraf 193. 

«Siktede har behandlet folk med ulike former for alternativbehandling og har ikke alltid tatt betaling», heter det i en pressemelding politiet sendte ut torsdag. 

«Han har behandlet mennesker i Ringerike, men skal også ha utført behandlinger i Hallingdal og Gudbrandsdalen, ofte fra en campingvogn når han har reist rundt.»

Politiet vet at siktede har behandlet et stort antall mennesker.

Tips og henvendelser til politiet kan gjøres på telefon: 32 10 32 10.