Mannlig hore dømt

Sterkt sminket, iført kvinneklær og høyhælte sko opererte den brasilianske mannen som hore i Oslo. Heterofile norske mannfolk sto i kø for å kjøpe sex av mannen de trodde var en kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PÅ JOBB: Carla på strøket, utkledd som kvinne. Nå er mannen dømt for prostitusjon uten arbeidstillatelse.

80 000 kroner tjente Carla (37) som hore på en måned, før han ble arrestert.

- Det var en glede å tilfredsstille norske menn, forteller den brasilianske transvestitten.
Han kom til Norge, etter at forretningene viste seg å gå riktig så dårlig i Sverige. Broderfolkets menn viste liten eller ingen interesse for å kjøpe sex av Carla. I Oslo gikk imidlertid sexsalget strykende fra første stund. 500 kroner var det mannen forlangte av kundene som ville kjøpe sex.

Arbeidstillatelse

- Derfor var det et stort lykketreff for meg å komme til Norge og betjene norske menn seksuelt, fortsetter Carla.

I går ble Carla som utenlandsk statsborger dømt for å ha prostituert seg uten å ha arbeidstillatelse i en prinsippsak.

Borgarting lagmannsrett fastslår i den historiske dommen at prostitusjon er å anse som arbeid i utlendingslovens forstand. Det er første gang dette spørsmålet er prøvd i en norsk rett.

I samsvar med aktors, politiadjutant Petter Mandts, påstand, ble Carla dømt til å betale 2 000 kroner i bot, samt at staten tar 20 000 kroner av pengene han har tjent.

37-åringen tok betenkningstid på spørsmål fra lagmann Hans Petter Lundgard etter samtale med sin forsvarer, advokat Helge Lochner.

Carla forteller at han ble bortvist fra Norge, og sendt hjem til Paris, etter at politiet aksjonerte mot ham før jul i fjor.

- Da jeg måtte dra fra Norge, var jeg helt overbevist om at jeg hadde tilfredsstilt heterofile norske menn seksuelt på en ok måte. Jeg fortalte alltid om min seksualitet til kundene.

- Du lurte altså ingen? spør lagmann Lundgaard.
- Nei, jeg føler meg veldig mye som kvinne. Jeg har alltid gjort det og drømmer også som en kvinne. Jeg brukte veldig mye tid og krefter på meg sjøl før jeg gikk på jobb, slik at menn skulle like meg som kvinne.

- Hvordan reagerte kundene da de oppdaget at du var mann?
- De ropte ikke «oi-oi-oi, jeg er kommet sammen med en mann». Nei, det var ikke reaksjonen. Kundene sa derimot at det var deilig å se en kvinne som meg, som i virkeligheten var en mann...

Jeg skulle være i Norge i tre måneder, og tenkte ikke i det hele tatt på at jeg brøt loven her i landet. Jeg har jobbet som prostituert i mange land i Europa, men har aldri hatt noe med politiet å gjøre, før jeg kom til Norge.

Russerhorene

I Oslo byrett tidligere i år ble Carla frifunnet for såkalt rettsvillfarelse, at han ikke kjente norsk lov. Dette var ikke lagmannsretten enig i, og den brasilianske transvestitten har dermed skapt norsk rettshistorie.

Loven, som Carla er dømt etter, ble det børstet støv av, etter at russiske horer strømmet til Finnmark. Den første som ble dømt etter loven var altså en brasiliansk mann, men dommen vil få betydning for russerhorene.

- God tur til Paris, sa Lundgard til Carla, da han hevet retten.