Mannlig hore frikjent for prostitusjon

En 37 år gammel mannlig hore fra Brasil, som iført kvinneklær kapret kunder i Oslo sentrum, er frifunnet, etter at han har stått tiltalt for å arbeidet som prostituert uten arbeidstilltalelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang her i landet at det er reist tiltale mot en utenlandsk prostituert på dette grunnlaget - for brudd på utlendingsloven.

Byretten kom enstemmig til at den 37 år gamle transvestitten kunne frifinnes ut fra såkalt unnskyldelig rettsvillfarelse - ut fra en helhetsvurdering.

37-åringen visste ikke at Utlendingsdirektoratet (UDI) påtalemyndigheten med loven i hånd mener at prostitusjon er å betrakte som arbeid i Norge.

Mannens forsvarer, advokat Helge Lochner, sier i en kommentar til Dagbladet at han primært prosederte på frifinnelse ut fra at prostitusjon ikke er å anse som arbeid i utlendingslovens forstand.

- Det mener jeg fortsatt. Å kalle prostitusjon for arbeid er også unaturlig etter vanlig språkbruk, men det var den subsidiære påstanden min om rettsvillfarelse som førte fram, sier forsvareren.

Etter alt å dømme blir denne dommen anket til Høyesterett. Byretten mener 37-åringen ved å arbeids som prostituert objektivt sett har brutt utlendingsloven, men er frifunnet ut fra rettsvillfarelse.

37-åringen livnærte seg som hore i Oslo i en periode i fjor høst. Han hadde vanligvis fem mannlige kunder hver kveld, og hver kunde betalte 500 kroner for sex-tjenester.

- Jeg fortalte kundene mine at jeg var transvestitt, forklarer 37-åringen overfor politiet.

Etter at han ble arrestert før jul, erkjente han de faktiske forhold, men nektet staffskyld.

I og med at brasilianeren, som har operert som hore både i Franrike og i hjemlandet, hadde tjent penger i Norge på prostitusjon, la påtalemyndigheten ned påstand om inndragning av 20 000 kroner som mannen skulle hatt i fortjeneste på virksomheten.

På dette punkt er også 37-åringen frifunnet.

Dommen blir trolig anket til Høyesterett.