Mannlige sjefer fanget i tidsklemma

Førti prosent av norske bedriftsledere synes arbeidspresset er så stort at det går på helsa løs. Og mannlige sjefer klager mest, viser en ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare dobbeltarbeidende småbarnsmødre som blir fanget i den berømte tidsklemma. To av tre norske bedriftsledere synes ikke at tida strekker til for å utføre alle arbeidsoppgavene, viser en undersøkelse gjort av Sentio på vegne av DnB NOR Bedriftsmarked.

Menn klager mest

Hele 42 prosent av alle lederne mener arbeidspresset er så stort at det går på helsa løs. Av disse var 43 prosent menn, mens det tilsvarende tallet for kvinnelige ledere er 37 prosent.

Flere mannlige enn kvinnelige bedriftsledere opplever også at de har for lite fritid i forhold til jobben. Totalt sa 53 prosent av lederne seg enige i dette. Av disse var 54 prosent menn, mens bare 44 prosent av de kvinnelige sjefene syntes det var et skeivt forhold mellom arbeid og fritid.

- Det er en signifikant forskjell mellom kjønnene, og vi vet ikke med sikkerhet hvorfor. Det er mulig at kvinner rett og slett arbeider mindre og utsetter seg for mindre arbeidspress enn menn, eller at de er flinkere til å sette grenser for seg selv, og dermed ikke opplever at arbeidsmengden vokser dem over hodet, sier informasjonsdirektør Morten Skauge i DnB NOR Bedriftsmarked til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.