Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannshysteri

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Gro Harlem Brundtland kom ut på Slottsbakken for 20 år siden idag, skapte hun verdenssensasjon. Åtte av regjeringens 18 medlemmer var kvinner. Det var et så oppsiktsvekkende kvantesprang at Gros andre regjering straks ble døpt «kvinneregjeringen», selv om menn var i flertall. Kvinneregjeringen Men det skapte også myten om at vi har oppnådd full likestilling. På de fleste andre samfunnsområder, innen næringsliv, media, kultur og akademia, er det fortsatt få kvinner i ledende posisjoner. Det viser hvor vanskelig det er å bryte opp inngrodde maktstrukturer med holdninger alene. Norges for tiden største parti i meningsmålingene, Frp, vedtok i helgen å videreføre tittelen partiformann i protest mot «den hysteriske likestillingstanken». Mye tyder på at man både der og andre steder kunne trengt færre hysteriske menn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling