Mannskap gikk tapt

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Det er bekreftet at minst en av mannskapet mistet livet i Sleipner-forliset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er bekreftet at en av mannskapet er på lista over de omkomne, sa administrerende direktør Arne Dvergsdal i Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) i ettermiddag.

Ansatte i selskapet samlet seg i ettermiddag i selskapets kontorer i Bergen og Stavanger for å få informasjon og snakke ut om tragedien. Politiet jobber fortsatt med å sette sammen en liste over omkomne og savnede.

Dvergsdal deltok tidligere i ettermiddag på en samlingsstund for pårørende og overlevende på hotell Neptun i Bergen. 9 overlevende var blant de 80 deltagerne på samlingen.

Får millionerstatning

Assuranceforeningen Skuld orienterte på møtet om hvilken erstatning pårørende og overlevende kan regne med å få. I følge selskapet erstatningsutbetalingene vil følge de internasjonale konvensjoner på dette felt. Det innebærer at tap av forsørger vil bli erstattet med om lag 1,89 millioner kroner.

Skuld vil også dekke de utgifter de overlevende passasjerene har hatt til opphold, klær og andre utgifter i forbindelse med ulykken. Representanter for Skuld har vært til stede på de orienteringsmøter som lørdag ble holdt for de pårørende og har der orientert om deres rettigheter etter forsikringsordningen.

Pårørende av de omkomne og savnede, og de overlevende samlet seg etterpå for å snakke i grupper.

TUNG DAG: HSD-direktør Arne Dvergsdal.