FORSVANT: Vitnet observerte de tre filippinske sjøfolkene da de hoppet ut av en luke i skutesiden. Den ligger akkurat i høyde med kaien i Lysekil og ble stående åpen i flere dager etter at "Scandinavian Star" ble tauet til land. Foto: Politiet
FORSVANT: Vitnet observerte de tre filippinske sjøfolkene da de hoppet ut av en luke i skutesiden. Den ligger akkurat i høyde med kaien i Lysekil og ble stående åpen i flere dager etter at "Scandinavian Star" ble tauet til land. Foto: PolitietVis mer

-Mannskap hoppet i land og forsvant fra "Scandinavian Star"

Hvem var den mystiske mannskapstrioen som forsvant da "Sandinavian Star" kom til land?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et nytt svensk vitne har meldt seg. Han forteller om tre mannskapsmedlemmer som ubemerket hoppet ut gjennom en liten luke i skutesiden, før skipet ble fortøyd. Luken kan bare åpnes innvendig og fører ut fra skipets "bunker station".

Ikke registrert
De tre mannskapsmedlemmene har åpenbart klart å forbli anonyme. Det ble utarbeidet mannskapslister etter at "Scandinavian Star" var kommet til land. Her ble det oppført navn og identifikasjon på alle som ble evakuert fra skipet.

Trioen som jumpet i land i Lysekil, er ikke oppført på denne mannskapslisten.

Meldte seg
Vitnet meldte seg etter de siste dagenes mediaoppmerksomhet rundt "Scandinavian Star". Mannen var tildelt arbeidsoppgaver i forbindelse med "Scandinavian Star". Han satt i sin bil på kaien i Lysekil da han gjorde sin observasjon.

Maskinfolk
Til medlemmer av ekspertpanelet i Stiftelsen etterforskning av mordbrannen "Scandinavian Star", har han i helgen fortalt at han så trioen hoppe i land og forsvinne fra kaiområdet. Vitnet sier at mennene var filippinere.
Vitnet er ikke i tvil om at det dreier seg om mannskapsmedlemmer, trolig folk fra maskinbesetningen.

Ukjent rolle
Observasjonen betyr at det har vært flere mannskapsmedlemmer ombord enn de tre nøkkelpersonene fra Sea Escape som hittil har vært kjent.
Hva de gjorde ombord i timene etter brannen, er foreløpig ukjent. Såvidt Dagbladet forstår, har ikke de svenske brannmannskapene som var ombord, observert flere enn de tre Sea Escape-mannskapene som hittil har vært kjent.

Ikke avhørt
Nestleder i stiftelsen, Terje Bergsvåg, sier til Dagbladet at observasjonen er svært viktig.

-Det har lenge vært mistanke om at politiet ikke har hatt full oversikt over hvem som var ombord i skipet.
Disse tre mannskapsmedlemmene er aldri avhørt eller ført som vitner i sjøforklaringen, noe som kan bety at verdifull informasjon aldri kom til etterforskerne, sier Bergsvåg.

Oversikt
Totalt var det registrert 99 mannskapsmedlemmer da "Scandinavian Star" begynte å brenne, natt til 7. april i 1990. De fleste mannskapsmedlemmene ble berget over på "Stena Saga", mens noen ble tatt ombord i norske "Radnes".

FORSVANT: Vitnet satt på brygga i Lysekil da dødsskipet ble buksert til kai. Ut av luka til "bunker station"  hoppet det ut tre filippinske mannskapsmedlemmer som deretter forsvant. Foto: Politiet
FORSVANT: Vitnet satt på brygga i Lysekil da dødsskipet ble buksert til kai. Ut av luka til "bunker station" hoppet det ut tre filippinske mannskapsmedlemmer som deretter forsvant. Foto: Politiet Vis mer