Mannskap på norsk skip nedkjempet somaliske pirater

Spylte ned somaliere for å unngå kapring.

AVVERGET KAPRING: Den greske marinen kunne melde om et kapringsforsøk på det norske skipet «Sigloo Tor». Mannskapet avvegret kapringen ved å spyle ned piratene.  (FOTO: Eitzen Maritime Service)
AVVERGET KAPRING: Den greske marinen kunne melde om et kapringsforsøk på det norske skipet «Sigloo Tor». Mannskapet avvegret kapringen ved å spyle ned piratene. (FOTO: Eitzen Maritime Service) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den greske marinen kunne tidligere i dag melde om det de omtalte som et norsk frakteskip som kjempet mot somaliske pirater ved Aden-gulfen.

Marinens talsmann Andreas Vettos sa at pirater fyrte av skudd mot frakteskipet «Sigloo Tor». Mannskapet på frakteskipet svarte med å sprute ned piratene ved hjelp av brannslanger.

Vettos opplyser ifølge AP at ingen ble skadet angrepet på «Sigloo Tor», og at den greske marinen tok fem somaliere inn i varetekt, men ingen ble arrestert. En talsmann fra marinen sa til AP at de mistenker at våpen skal ha blitt kastet på sjøen for å unngå pågripelse.

Ifølge kunngjøring fra skipsfartsdepartementet i Aten måtte de få gå fordi det ikke ble funnet holdbare beviser mot dem.

Det var ingen nordmenn på det norske tankskipet Sigloo Tor.

— Da piratene nærmet seg skipet, ble ulike sikkerhetsprosedyrer satt i gang, sier konsernsjef Anette Malm Justad i Eitzen Maritime Services der skipet er registrert.

— Mannskapet kontaktet blant annet fartøyer i nærheten, som satt kursen mot skipet. Dette gjorde at piratene trakk seg unna, sier Malm Justad til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer