Mannskap reddet da norsk skip sank

Mannskapet på det norskregistrerte bilfrakteskipet «Tricolor» ble reddet da skipet sank i Den engelske kanal natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Tricolor» opereres av Barber Ship Management AS på Lysaker, og talsmann for selskapet, Per Rønnevig, bekreftet lørdag morgen at alle de 24 om bord på skipet er i god behold.

Skipet har norsk kaptein, resten av mannskapet kommer fra Filippinene. Barber Ship eies av rederiet Wilh. Wilhelmsen.

Berget

I rederiets kontor på Lysaker var det hektisk aktivitet tidlig lørdag morgen etter at meldingen om skipsforliset kom: Det var stor lettelse over at mannskapet var berget. Skipet ligger på bare 27 meters dyp i Kanalen, og fem meter av skipet stikker opp over vannet.

Skipet «Tricolor» er på 50.000 tonn. Det er 190 meter langt og kan ta 6.000 biler med full last. Hvor mange biler som var om bord da det sank, var ikke kjent lørdag morgen.

Mannskapet på det norske skipet skal ha blitt reddet etter å ha gått fra borde etter kollisjonen, som skjedde i den nordlige innseilingen til stredet ved Dover mellom Storbritannia og Frankrike. Skipet var på vei fra Seebrugge i Belgia til Southampton i Storbritannia. Derfra skulle det videre til USA.

21 av mannskapet ble brakt til den franske byen Dunkerque, ca. 30 kilometer sør for kollisjonsstedet. Kapteinen og to offiserer ble tatt om bord i det andre skipet som var innblandet i kollisjonen, containerskipet «Kariba». Dette skipet kom fra Antwerpen og returnerte dit lørdag morgen.

Tåke

Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP skal det ha vært tett tåke i området da ulykken skjedde ved 02.25-tiden på natten.

Det andre skipet, det Bahamas-registrerte «Kariba», skal være alvorlig skadd, ifølge forsikringsselskapet Lloyds Casualty Reporting Service. Skipet kom fra Antwerpen, og det returnerte dit for egen maskin lørdag morgen.

Barber Ship Management er heleid av rederiet Wilh. Wilhelmsen, har om lag 7.000 ansatte og opererer 230 skip over hele verden.

(NTB)