Mannskapet berget fra brennende fiskebåt

Hammerfest: Mannskapet på fire måtte gå i en flåte og komme seg vekk fra den brennende fiskebåten «Solgry» ved 21.30-tiden i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ti minutter etter ble de plukket opp av en islandsk fiskebåt og kom ved 00.30-tiden til Havøysund der fiskebåten er hjemmehørende, opplyser politiet i Hammerfest.

«Solgry» drev fiske åtte - ni sjømil nordvest av Måsøy i Finnmark da det oppsto brann om bord. Brannen spredte seg raskt i trebåten, og mannskapet klarte ikke å slukke. De fikk varslet Hovedredningssentralen før de gikk i en flåte og kom seg vekk fra det brennende vraket.

Til alt hell var en islandsk fiskebåt like i nærheten, og de fire ble plukket opp av denne etter noen minutter på sjøen. Det var ikke noe å gjøre med brannen i «Solgry», og den islandske fiskebåten satte derfor kursen mot Havøysund. Ved ankomst ble mannskapet legeundersøkt. To av dem var litt kvalme på grunn av at de hadde fått i seg røyk, men for øvrig var alle i god fysisk form, opplyser politiet i Hammerfest.

En redningsskøyte gikk ut for å holde øye med det brennende vraket av fiskebåten, som kunne være en fare for skipsfarten. Brannen fortsatte til det bare var et skall igjen av den omlag 50 fot store båten, og ved 03-tiden sank den. Båten var bygget i 1973.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer