KAPRET: Kjemikalietankeren Bow Asir ble kapret i slutten av mars. Foto: EPA/TORD A SAELE - ODFJELL SE/SCANPIX
KAPRET: Kjemikalietankeren Bow Asir ble kapret i slutten av mars. Foto: EPA/TORD A SAELE - ODFJELL SE/SCANPIXVis mer

- Mannskapet får nok mat og drikke

Sier rederiet som driver kaprede Bow Asir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Rederiet Salhus Shipping sier at meldingene de har fått de siste dagene, tyder på at besetningen om bord på den kaprede kjemikalietankeren Bow Asir får tilstrekkelig med mat og drikke.

- Våre opplysninger går ut på at mannskapets velferd blir ivaretatt, sier daglig leder i Salhus Shipping AS, Per Heggen Hansen.

Det er nå gått en knapp uke siden han sist hadde en kort samtale med den norske kapteinen om bord.

— Uansett er det en stor psykisk belastning for alle 27 ombord, og vi håper inderlig at denne uoversiktlige situasjonen for mannskapet og skipet får en snarlig løsning, sier Hansen.

Kjemikalietankeren med den norske kapteinen Bjørnar Vågeng, ble kapret i internasjonalt farvann i slutten av mars. Skipet var på vei fra Persiabukta til Mombasa i Kenya da, det ble overmannet av somaliske pirater, som fulgte etter tankeren i to mindre båter.

Til Haugesunds Avis forteller den norske kapteinens bror, Tor-Egil Dervola, at han snakket med broren på telefon tidligere denne uka.

- Han fortalte at piratene hadde sendt krav om løsepenger. Derfor er jeg ganske sikker på at det har pågått forhandlinger siden tirsdag, sier han til avisa.

Bow Asir drives av det norske selskapet Salhus Shipping, og hadde et mannskap på 27 om bord, da det ble kapret.

Rederiet er forberedt på en langvarig prosess på minst fire til seks uker for å få frigitt skipet.

Dagbladet kommer med mer...

UTEN KONTAKT: Familien til den kaprede skipskapteinen Bjørnar Vågeng får ikke kontakt med 46-åringen fra Vadsø. Her er Vågeng sammen med sin kone Marjorie. Foto: Privat
UTEN KONTAKT: Familien til den kaprede skipskapteinen Bjørnar Vågeng får ikke kontakt med 46-åringen fra Vadsø. Her er Vågeng sammen med sin kone Marjorie. Foto: Privat Vis mer