Mannskapet glade for at de er reddet

Noen meter med frådende hav var alt som skilte «Green Ålesund» fra land da mannskapet ble beordret på dekk fredag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|Jeg er glad for at alt gikk så godt, sier 28 år gamle Boguslaw Maciguk til NTB. Den polske maskinisten ble fredag ettermiddag installert på Neptun Hotel sammen med 12 andre polakker og to russere som utgjorde mannskapet om bord på «Green Ålesund». Dramatikk Maskinisten ble purret klokken 07.00 fredag morgen med beskjed om at de hadde motorproblemer. Han oppdaget at det var en oljelekkasje ved propellen. Lekkasjen førte til at maskinen stanset.

_|Vi forsøkte å få båten bort fra land, men vi var for nær da maskinen stanset, forteller han. Da den norske kapteinen sto uten maskinkraft, beordret han hele mannskapet på dekk for å forlate skipet.

_|Akkurat da var det dramatisk, sier 28- åringen. Men det gikk bare få minutter før redningsbåten kom til havaristedet. Da de mislyktes med å slepe båten bort, ble redningshelikopteret tilkalt. I løpet av kort tid startet opphentingen av de 16 sjøfolkene.

_|Jeg var med i den første puljen som ble hentet opp. Det var ikke skummelt, jeg liker å fly, sier Maciguk humoristisk. Hjem Både han og resten av mannskapet kom fra forliset uten skader. Noen timer etter at han var hentet opp av båten, begynte humøret å komme tilbake.

_|Jeg ringte til kona mi med en gang. Hun ble forskrekket, men er glad for at alt gikk greit, sier 28- åringen. Foreløpig er det uklart hva som skal skje videre med mannskapet. Maciguk regner med at han kommer til å reise hjem. Det er vanskelig å finne en ny jobb med en gang, og julen nærmer seg. _|Min kone vil gjerne ha meg hjem til jul, sier Boguslaw Maciguk.

(NTB)