Mannskapet kan ha villedet

Kapteinen på «Scandinavian Star» tror brannfolk fra land kan ha blitt villedet av mannskapet. 12 år etter brannen skal dansk politi avgjøre om det skal iverksettes ny etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge den danske avisa Ekstra Bladet skal brannmannskaper fra land ha blitt villedet av mannskapet da de kom til det brannherjede skipet. Redningsmennene var nemlig helt avhengige av ferjas eget brannslokkingsutstyr for å få slokket brannen.

Ifølge Ekstra Bladet skal mannskapet ha informert om at det ikke var mulig å pumpe vann på flammene samtidig som man pumpet vann ut av båten. Derfor ble slokkingen flere ganger avbrutt for å pumpe vann ut av båten.

Ikke riktig

Nå innrømmer kaptein Hugo Larsen at dette ikke var riktig, og at redningsmannskapene således kan ha blitt villedet.

- Det er klart at det er mulig å pumpe vann ut samtidig som pumpene går. Det var separate lense- og brannpumper, sier Larsen til Dagbladet og understreker at han ikke kan gå god for de påstandene som er blitt framsatt i pressen om hvilke kommandoer som ble gitt under redningsoperasjonen.

Dansk politi gjennomgår nå saken på nytt, og det er ventet at de på nyåret vil ta en avgjørelse på om det skal settes i gang ny etterforskning.

Et av sporene som blir gransket er opplysninger som er blitt framsatt i dansk presse om at brannen ble påsatt av mannskapet om bord for å utløse en gigantisk forsikringsutbetaling til eierne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer