Mannskapet kan ha villedet

Kapteinen på «Scandinavian Star» tror brannfolk fra land kan ha blitt villedet av mannskapet. 12 år etter brannen skal dansk politi avgjøre om det skal iverksettes ny etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den danske avisa Ekstra Bladet skal brannmannskaper fra land ha blitt villedet av mannskapet da de kom til det brannherjede skipet. Redningsmennene var nemlig helt avhengige av ferjas eget brannslokkingsutstyr for å få slokket brannen.

Ifølge Ekstra Bladet skal mannskapet ha informert om at det ikke var mulig å pumpe vann på flammene samtidig som man pumpet vann ut av båten. Derfor ble slokkingen flere ganger avbrutt for å pumpe vann ut av båten.

Ikke riktig

Nå innrømmer kaptein Hugo Larsen at dette ikke var riktig, og at redningsmannskapene således kan ha blitt villedet.

- Det er klart at det er mulig å pumpe vann ut samtidig som pumpene går. Det var separate lense- og brannpumper, sier Larsen til Dagbladet og understreker at han ikke kan gå god for de påstandene som er blitt framsatt i pressen om hvilke kommandoer som ble gitt under redningsoperasjonen.

Dansk politi gjennomgår nå saken på nytt, og det er ventet at de på nyåret vil ta en avgjørelse på om det skal settes i gang ny etterforskning.

Et av sporene som blir gransket er opplysninger som er blitt framsatt i dansk presse om at brannen ble påsatt av mannskapet om bord for å utløse en gigantisk forsikringsutbetaling til eierne.

159 mennesker omkom i brannen som fant sted natt til 7. april 1990.

Ønsker ro

Kapteinen ønsker nå ro rundt saken, og sier at han ønsker å legge alt bak seg. Han avviser påstandene om at skipets faste mannskap kan ha satt fyr på skipet.

- Jeg kjenner ikke til dette og må bare forholde meg til de opplysninger som er kommet fram i pressen. Det jeg kan si er at jeg personlig ikke tror at det er det faste mannskapet som har gjort dette. Hele denne saken har vært veldig tung for meg. Nå ønsker jeg bare å få lagt alt bak meg, sier Larsen.

ØNSKER RO: Kaptein Hugo Larsen.
159 OMKOM: Ifølge den danske avisa Ekstra Bladet skal brannmannskaper fra land ha blitt villedet av mannskapet da de kom til det brannherjede «Scandinavia Star.