Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannskapet lever ennå

Mannskapet ombord på atomubåten Kursk er fortsatt i live. Redningsmannskapene har klart å kommunisere med de 116 menneskene ombord ved hjelp av bankelyder på skroget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for den russiske flåten sier i dag morges at mannskapet ombord på atomubåten Kursk fortsatt er i live etter ulykken på søndag.

Tiden løper ut

Kaptein Gennadij Ljatjin og besetningen på 115 mann sank til bunns av Barentshavet søndag. Årsaken er fortsatt ikke kjent. Ubåten ligger nå på 150 meters dyp, og tiden er i ferd med å løpe ut for de hjelpeløse menneskene som er fanget ombord i u-båten. Det er bare et spørsmål om tid før de går tom for oksygen.

Gjennom å banke kodemeldinger på skroget har letemannskapene nå fått beskjed om at ingen av mannskapet er døde.

- Men vi vet ikke om det er noen skadede, sier talsmannen.

Dårlig vær

Alt avhenger av hvor raskt redningsmannskapene kan handle. Hvis mannskapet ikke blir reddet i løpet av de neste 48 timene, tror jeg ikke de overlever, sa Paul Beaver i går kveld. Han arbeider for det militære fagbladet Jane's Defense Weekly.

Redningsarbeidet er ekstra vanskelig på grunn av dårlig vær i området. Mannskapet må enten heves til overflaten i ubåten, eller evakueres i spesielle redningskapsler.

Ber ikke om hjelp

Både USA og Storbritannia har tilbudt russerne hjelp. Likevel har russerne avstått fra å be om hjelp til hevingen av skroget. Russiske talsmenn sier at Nordflåten selv har utstyr til å redde mannskapet, melder NRK.

KAPTEINEN: Gennady Lyachin (45) er en av 116 om bord i ubåten.
BÅTEN: Ubåten «Kursk» har ligget på havbunnen i mer enn et døgn.