Mannskapet på «dødsbåten» døde én etter én. Ingen visste hvem som ville bli den neste

Preget av frykt.

DØDSFALL:  I løpet av to uker i 2012 omkom to av mannskapet på den japanske kullfrakteren «Sage Sagittarius». Undersøkelsene har så langt avdekket et miljø preget av frykt. Foto: Shipspotting.com / BR Reef
DØDSFALL: I løpet av to uker i 2012 omkom to av mannskapet på den japanske kullfrakteren «Sage Sagittarius». Undersøkelsene har så langt avdekket et miljø preget av frykt. Foto: Shipspotting.com / BR Reef Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av to uker i 2012 omkom to av mannskapet på den japanske kullfrakteren «Sage Sagittarius» under det som i beste fall kan betegnes som mystiske omstendigheter.

Den 30. august forsvant den filipinske kokken Cesar Llanto over bord idet skipet var på vei inn i australske farvann, og den 14. september døde sjefsmaskinisten etter et elleve meter høyt fall ned en trapp i australske Port of Newcaste.

I oktober samme år omkom en japansk inspektør som var på skipet som et resultat av de tidligere dødsfallene. Han ble knust av et samlebånd.

I slutten av mai startet høringene knyttet til de kryptiske dødsfallene, og det ble raskt klart at flere av de andre sjømennene var redde for at de skulle være nestemann til å forsvinne. I tillegg var det tydelig at dødsfallene var noe det ikke ble snakket om om bord.

Ikke et uhell Et av besetningsmedlemmene, som ikke ble navngitt av The Guardian av hensyn til vedkommendes sikkerhet, sier i dag at han tror kokkens forsvinning verken var et uhell eller et selvmord.

- Jeg tror ikke noe på at han falt over bord ved et uhell, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.