KAPRET STORSKIP:  Den saudiarabiske tankeren MV Sirius Star ble kapret av sjørøvere 17. november  Foto: AP PHOTO/SCANPIX
KAPRET STORSKIP: Den saudiarabiske tankeren MV Sirius Star ble kapret av sjørøvere 17. november Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer

- Mannskapet på Sirius Star har det bra

Oljetankeren kapret av somaliske pirater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den polske kapteinen på den kaprede oljetankeren Sirius Star, som er ankret opp ved Somalia, sier at mannskapet hans har det bra.

- Jeg vil si at det ikke er noen grunn til å klage, sier kaptein Marek Nishky på telefon til BBC, mens de somaliske piratene følger med på samtalen.

Han opplyser at han har greid å forhandle fram en avtale som gjør at mannskapet skal få lov til å kontakte familiene sine.

- Som du forstår, er dette det viktigste for oss nå, sier kapteinen.

Ifølge en pirat som kaller seg Daybad, har kaprerne ennå ikke fått anledning til å forhandle med oljetankerens saudiarabiske eiere, kun med mellommenn som de ikke stoler på.

- Vi tok skipet for å få løsepenger, selvfølgelig, men vi har ingen pålitelige personer som vi kan snakke direkte med, sier Daybad.

Han avviser opplysningene om at de har bedt om opptil 25 millioner dollar i bytte mot skipet.

Samtidig sier han at somaliere er drevet til piratvirksomhet fordi det ikke finnes fred i Somalia og fordi det ikke lenger finnes fisk i havet.

- Fisken vår ble utryddet, så vi kan ikke fiske nå. Derfor tar vi det som måtte passere gjennom havet vårt, fordi vi må spise, sier han til BBC.


(NTB)