Mannskapet på synkende båt reddet

Mannskapet på 11 fra det norskeide MV «Anjana» ble i natt reddet fra det synkende lasteskipet som sank om lag 75 nautiske mil sørvest for Farsund. Foreløpig har ikke letemannskapet funnet skipet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er uklart om skipet, som hadde motorene i gang, er sunket eller havnet i en annen posisjon.

Mannskapet på 11, to nordmenn og 9 fra Filippinene, ble hentet opp av redningshelikopter i natt. Alle er i god behold. Lastebåten var på vei til Haugesund med afrikansk stein via den engelske kanal.

Det Bahamas-registrerte fartøyet på 5.500 tonn hadde sterk slagside. Forreste lasterom var fylt med vann og lasteluken skal være ødelagt. Faren for at skipet skal synke ble vurdert som så stor at besetningen ble tatt opp av redningshelikopteret. Lastebåten sendte ut nødsignaler ved midnatt.

Skipet tilhører rederiet Finn Olsen i Bodø, opplyser vakthavende redningsmann Tor Eivind Moss ved Hovedredningssentralen på Sola til NTB.

I natt var det sørøst kuling og fire til åtte meter høye bølger i Nordsjøen da MV «Anjana» begynte å ta inn vann. To andre lasteskip hadde nådd fram til havaristen da mannskapet forlot fartøyet.

Vakthavende redningsmann Tor Eivind Moss opplyser til NTB at kystvaktskipet «Lafjord» skal forsøke å sikre lastebåten. Kystvakten nådde området 10-tida lørdag, men fant ikke den synkende lastebåten.