Mannskapet reddet da norsk skip sank

Mannskapet på det norskregistrerte bilfrakteskipet «Tricolor» ble reddet da skipet sank i Den engelske kanal natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Tricolor» opereres av Barber Ship Management AS på Lysaker, og talsmann for selskapet, Per Rønnevig, bekreftet lørdag morgen at alle de 23 om bord på skipet skal være i god behold.

I rederiets kontor på Lysaker var det hektisk aktivitet tidlig lørdag morgen etter at meldingen om skipsforliset kom. De første meldingene gikk ut på at mannskapet var berget av et annet fartøy mens Tricolor var sunket.

Mannskapet på det norske skipet skal ha blitt reddet etter å ha gått fra borde etter kollisjonen, som skjedde i den nordlige inngangen til stredet ved Dover mellom Storbritannia og Frankrike.

- Mannskap har forlatt skipet. Folkene i vannet blir tatt opp av et annet skip, sa en representant for kystvakten i Dover til Reuters tidlig lørdag morgen. Han visste da ikke om det var noen skadde på noen av skipene.

Det andre skipet er det Bahamas-registrerte «Kariba». Også dette skipet skal være alvorlig skadd, ifølge forsikringsselskapet Lloyds Casualty Reporting Service. Dette skipet holdt seg imidlertid flytende lørdag morgen.

Barber Ship Management er heleid av rederiet Wilh. Wilhelmsen, har om lag 7.000 ansatte og opererer 230 skip over hele verden.

NTB