Mannsopprør mot TV-aksjonen

Flere fedreorganisasjoner har gått sammen om et opprop for å ta avstand fra årets TV-aksjon «Drømmefanger». De mener aksjonen gir menn generelt ansvaret for vold mot kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV-aksjonen «Drømmefanger» skal gi hjelp til misbrukte og voldsutsatte kvinner.

«Vi støtter ikke TV-aksjonen i den utstrekning den holder menn og mannlighet kollektivt skyldige i all urett og vold som rammer kvinner, og i den utstrekning den fremstiller kvinner som utelukkende ofre og menn som utelukkende overgripere» heter det i oppropet.

Flere grupper og organisasjoner står bak kritikken, blant annet Pappagruppen i Venstre, Foreningen Aktive Fedre og leder for lokallaget i Oslo/Akershus i Foreningen 2 foreldre, skriver Aftenposten. I tillegg har en rekke enkeltpersoner sluttet seg til.

En av initiativtagerne, Stig Breistein, som leder pappagruppen i Venstre, understreker at man gjerne hjelper misbrukte og voldsutsatte kvinner.

– Men årets aksjon preges av en ideologi og fortolkningsramme som bør utfordres. For vi synes den er veldig ensidig. Grunnen er at det bare er kvinner som mottar midlene. I den tredje verden er menn mer utsatt for vold enn kvinner. Men de kvalifiserer ikke til å få aksjonens støtte. Aksjonens slagside er at menn fremstilles som mer voldelige enn kvinner, til tross for at undersøkelser viser at det ikke er stor forskjell på hvilket kjønn som forvolder volden i hjemmet, sier han.

Lederen for Krisesentersekretariatet, Tove Smaadahl, sier hun ikke har noen forståelse for oppropet.

Les mer om TV-aksjonen på nettsidene hos NRK og hos Fokus kvinner.

(ANB)

<B>SKJØNNER IKKE:</B> Lederen for Krisesentersekretariatet Tove Smaadahl har ingen forståelse for oppropet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer