Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Manshaus' far: - Forstår ikke hvem som står bak en slik hjernevask

I et fire og et halvt timer langt avhør har Philip Manshaus i dag erkjent de faktiske forhold, men ikke straffskyld.

Philip Manshaus har i politiavhør i dag erkjent de faktiske forhold i saken. Foto: Framtida.no
Philip Manshaus har i politiavhør i dag erkjent de faktiske forhold i saken. Foto: Framtida.no Vis mer

I dag avga terror- og drapssiktede Philip Manshaus forklaring til politiet, etter å ha nektet å la seg avhøre tre ganger siden terrorhendelsen i Bærum lørdag forrige uke.

Faren til Philip Manshaus sier at han ikke begriper hvordan sønnen har blitt radikalisert.

- Dette er dypt tragisk og ubegripelig. Jeg forstår ikke hvem det er som står bak en slik hjernevask av unge mennesker og får dem til å utføre slike grusomme handlinger, sier far i en uttalelse.

OSLO POLITIHUS: Manshaus sin forsvarer Unni Fries gikk fredag ettermiddag inn på politihuset i Oslo for å møte sin klient. Video: Emma-Marie Bergli Whittaker. Reporter: Kristian Tvedt. Vis mer

Manshaus er siktet for drapet på søsteren og terrorforsøk på en Al Noor-moskeen i Bærum.

I kveld erkjente Philip Manshaus at han sto bak terrorhandlingen og drapet på søstera. Han har også forklart seg i detalj om åstedene og motivet til politiet. Han erkjenner ikke straffskyld, opplyste politiet like før klokka 21.

OSLO POLITIHUS: Manshaus (21) erkjenner de faktiske forhold, men har enn så lenge ikke formelt tatt stilling til spørsmål om straffskyld. Video: Emma-Marie Bergli Whittaker. Reporter: Kristian Tvedt. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media