Philip Manshaus:

Manshaus møter til nytt fengslingsmøte

Mandag er det nytt fengslingsmøte for Philip Manshaus (22). Forsvareren forteller at han skal stille opp.

FENGSLINGSMØTE: Her er Philip Manshaus avbildet sammen med forsvarer Unni Fries under sitt andre fengslingsmøte. På mandag skal han igjen møte i retten. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
FENGSLINGSMØTE: Her er Philip Manshaus avbildet sammen med forsvarer Unni Fries under sitt andre fengslingsmøte. På mandag skal han igjen møte i retten. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 7. oktober er det nytt fengslingsmøte i Oslo tingrett for draps- og terrorsiktede Philip Mahshaus. Hans forsvarer, Unni Fries, forteller til Dagbladet at Manshaus skal stille opp på fengslingsmøtet, slik som han har gjort tidligere.

- Ja, såvidt jeg vet er det planen, sier Fries.

Manshaus er siktet for å ha drept sin stesøster Johanne Ihle-Hansen (17) og for terror i Al-Noor moskeen i Bærum 10. august. Ingen ble skadet i moskeen, da Mohamed Rafiq (65) og Mohamed Iqbal overmannet Manshaus i et basketak.

Smilte flere ganger

Under de to første fengslingsmøtene begjærte Manshaus seg løslatt. På spørsmål om hva hennes klient håper skjer på mandag, svarer Fries:

- Han begjærer seg helt sikkert fortsatt løslatt. Han har ikke lyst til å sitte i fengsel.

Under det første fengslingsmøtet smilte Manshaus flere ganger. Han hadde tydelige merker i ansiktet, blant annet det som kunne se ut som blåveiser på begge øynene. Under det andre fengslingsmøtet viste han en nazihilsen. På spørsmål fra pressen om hvorfor han gjorde hilsenen, fikk han beskjed fra sin forsvarer Fries om å ikke svare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer