Philip Manshaus:

Manshaus viste nazihilsen i retten

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

NEKTER STRAFFSKYLD: Her møter draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) i Oslo tingrett til et nytt fengslingsmøte i saken mot ham. Video: Marte N. Helseth. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) framstilles for videre varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag.SISTE: Fengslingsmøtet går for lukkede dører. Like før klokka 12.30 var fengslingsmøtet over. Like før klokka 10.45 ankom en smilende Manshaus rettssalen iført mørk, grå dress og hvit skjorte og slips.Etter få øyeblikk viste han en nazihilsen i retten. På spørsmål fra pressen om hvorfor han gjorde hilsenen, fikk han beskjed fra sin forsvarer Unni Fries om å ikke svare. Han bare smilte ned i bordet.Terrorsiktede Philip Manshaus har uttrykt høyreekstreme holdninger, blant annet i form av hyllest av Vidkun Quisling, og han har vist innvandrerfiendtlige holdninger, ifølge politiet. Disse holdningene gjentok han i retten i dag.Fries ønsker ikke å kommentere nazihilsenen overfor Dagbladet. Hun sier det ikke er lagt opp til nye politiavhør i nær framtid.- Manshaus har sagt at han ikke ønsker å forklare seg mer, og det er derfor heller ikke satt opp noe tidspunkt for nye forsøk, sier Fries til Dagbladet.

Lukket rett

Retten ble satt klokka 10.53. Politietterforsker Cecilie Karlsen Sollie er sammen med sin kollega, politiadvokat Pål Fredrik Hjorth Kraby, på plass i retten. Fahrid Bouras er på plass fra advokatfirmaet Elden som bistandsadvokat for moskeen. Også familiens bistandsadvokat er til stede i rettssal 127.Politiet ønsker å lukke dørene for offentligheten under fengslingsmøtet og fikk medhold i retten. Manshaus sin forsvarer, Unni Fries, argumenterte for åpne dører.Oslo tingrett ga politiet medhold og rettsmøtet vil derfor gå for lukkede dører, med tilhørere og pressen på gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.