Manuelas fall

«Det er mange måter å fortelle sannheten på, men du kan ikke lyve.» Marie Simonsen: Kommentar og nettmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marie Simonsen stilte i nettmøte om Manuela-saken klokka 13. Les svarene nederst i artikkelen.

I dagene før og etter Manuela Ramin-Osmundsens avgang var fortvilelsen stor og forklaringene mange. Ikke bare hos hennes politiske og personlige venner. Det var mange som så inderlig hadde ønsket at hun skulle lykkes at de plasserte ansvar og skyld andre steder enn der de hørte hjemme. Media hadde drevet en heksejakt. Opposisjonen på Stortinget hadde vært ufin og bøllete. Statsministeren hadde ikke støttet henne. Og da det virkelig brant under føttene hennes, ble hun sviktet av en venninne, Anne Lise Ryel.

Under kritikken fra venner og kommentatorer lå en anklage om at dette ikke hadde skjedd med en hvit nordmann. Det ble sådd en mistanke og åpnet et sår som ettertiden kunne pirke i. Derfor er det viktig å få fakta på bordet. Anne Lise Ryels notat til Statsministerens kontor bidrar til det. Notatet er ikke fullstendig. Både Ramin-Osmundsen, Ida Hjort Kraby og andre vil ha sine versjoner av hva som ble sagt og ikke minst hva som var ment.

Men notatet viser med all tydelighet at Ramin-Osmundsen verken fortalte hele sannheten til Stortinget, til statsministeren eller til folket. Selv ikke på pressekonferansen, hvor hun annonserte sin avgang, var hun sannferdig. Tekstmeldingene som er gjengitt i notatet viser dessuten at hun var klar over hva hun gjorde, og at hun innlemmet Ryel og Kraby i sitt høye spill. Meldingene kan selvfølgelig leses som nødrop fra en presset minister, men i en slik posisjon må det forventes at man forstår alvoret i å lyve selv når det stormer som verst. Det er ikke lenger snakk om sosiale løgner for å redde ansikt, men brudd på alle spilleregler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer