Manuell telling av 400 000 stemmer

Valgfarsen i USA har nådd nye høyder. Nå er det bestemt at samtlige 400 000 stemmer i Palm Beach skal telles for hånd. Samtidig er det funnet to valgurner med utelte stemmesedler i Miami.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat når vi trodde at valgkaoset i USA ikke kunne bli verre, ble det det. Nå har myndighetene i Palm Beach i Florida beordret manuell telling av samtlige stemmer i valgområdet. En kontrolltelling av et lite utvalg av stemmesedlene ga begge kandidater større oppslutning, mest til Al Gore.

Ut fra prøvetellingen kan Al Gore ha fått opp til 1900 ekstra stemmer i valget.

Rettslig kamp

I Florida skiller det 300 stemmer i George W. Bushs favør. Hvis Al Gore vinner valget i Florida, blir han USAs neste president.

Republikanerne varsler rettslig kamp for å stanse den manuelle tellingen. De mener at faren for valgfusk er for stor ved håndtelling av stemmene.

Fant valgurner

I Miami er det funnet to stemmeurner med hittil utelte stemmesedler, melder Expressen. En av urnene ble funnet sent fredag kveld i et hotell som ble brukt som valglokale. Den andre urnen ble funnet i en kirke som også hadde tjenestegjort som valglokale i tirsdagens valg. Politiet har forseglet urnene og sendt dem til valgmyndighetene.