Manusløs Siv åpnet valgkampen i Ålesund med stikk til Erna og Jens

Først filleristet Siv Jensen (Frp) Jens og Ernas debatt om lederegenskaper, før hun fortsatte med en liten blunder om bompenger på Sunnmøre.

TALE: Partileder Siv Jensens (Frp) talte på Kiperviktorget i Ålesund. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
TALE: Partileder Siv Jensens (Frp) talte på Kiperviktorget i Ålesund. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Partileder Siv Jensens (Frp) rosa bukser sto i sterk kontrast til alt som var blått på Kiperviktorget i Ålesund.
  
Smilende og sommerbrun entret hun talerstolen da partiet holdt sin nasjonale valgkampåpning i byen. Og selvfølgelig uten manus.

For budskapet Jensen skal banke inn hos velgerne denne valgkampen sitter som støpt hos henne selv, og det var hennes egne som hadde møtt opp til vafler, grillmat, politikk og Queen-show under en knallblå himmel.  

Tullete lederdebatt Ikke uventet fikk Jens og Erna første stikk.

- Det er en merkelig debatt de fører om lederegenskaper. Det er jo ikke noe poeng å snakke om lederegenskaper. Vi vil ta lederskap. For den siste regjeringen Høyre var med i er lik den vi har i dag. Heller ikke da ble det fortgang i veibyggingen og eldreomsorgen, sa partilederen til stor applaus.  

For selv om Fremskrittspartiet har lagt sin nasjonale valgkampåpning i et blått hav, så er det ikke lenger så Frp-blått som det var da partiet suste inn med tre representanter med 31,5 prosent av velgerne i ryggen.

Nå er de nært halvert på lokalavisa Sunnmørspostens måling. Kun 16,7 prosent sier de vil stemme på partiet i Møre og Romsdal.

- Jeg ser det, men i dag har vi hatt en strålende valgkampåpning og jeg har tro på at vi skal klare dette. Min jobb er å synliggjøre forskjellene også mellom Høyre og Frp. For de har ikke tenkt å føre vår politikk, sier Jensen til Dagbladet etter en tale der hun blant annet oppildnet tilhørerne med bompengespørsmålet.

Et spørsmål hvor Arbeiderpartiet og Høyre etter hennes mening er parhester.  

Bommet på bom

- Har dere mange bomveier?

- Ja, ropte tilhørerne.

- Er dere lei av å betale bompenger?

- Ja, ropte de nok en gang tilbake til Siv Jensen på scenen.  

- Du fikk resolutt respons på bompengene, men sannheten er vel at det på Sunnmøre knapt er veier som krever bompenger?

- Jo, men de kommer. Og folk som bor her er jo ikke isolert, men beveger seg ut av regionen. Samferdsel har også en enorm betydning for næringslivet. Daglig ruller det trailer etter trailer ut av regionen, og samferdsel er det første folk i næringslivet tar opp når jeg snakker med dem. Vi vil blant annet kjempe for en ferge- og bompengefri E39, sier Siv Jensen.