Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maoist-triumf

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nepals kommunistiske parti, den tidligere maoistgeriljaen i landet, har gjort et brakvalg. Opptellingen etter parlamentsvalget torsdag viser at maoistene foreløpig har vunnet i mer enn halvparten av valgdistriktene som er klare. Maoistlederen, som har gått under navnet «kamerat Prachanda», er valgt inn fra hovedstaden Katmandu.

Nepals maoistparti står på USAs liste over terroristorganisasjoner. Tidligere president Jimmy Carter som ledet en gruppe valgobservatører under torsdagens valg, har bedt Bush-administrasjonen om å anerkjenne valgresultatet og gå i dialog med maoistene. Etter ti års borgerkrig er Nepal nå på vei til å bli en demokratisk republikk, mener Carter. Det er viktig å lytte til den amerikanske fredsprisvinneren. Maoistene har lagt ned sine våpen, og mange velgere i Nepal har gitt dem tillit. Uansett det endelige valgresultatet, vil maoistene bli en maktfaktor. De må følges med et kritisk blikk, men samtidig få en sjanse til å vise at de kan bli en del av det nye demokratiet i Nepal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media