Sjokkfunn i New York:

Måper når han åpner kofferten

Flyplassbetjenten kunne ikke tro sine egne øyne da han så hva som skjulte seg i bagasjen.

INNSJEKKET BAGASJE: Her gjør betjenten det oppsiktsvekkende funnet i sikkerhetsavdelingen på flyplassen i New York. Foto: TSA
INNSJEKKET BAGASJE: Her gjør betjenten det oppsiktsvekkende funnet i sikkerhetsavdelingen på flyplassen i New York. Foto: TSA Vis mer
Publisert

Det var 16. november alarmen gikk i sikkerhetskontrollen på JFK-flyplassen i New York i USA.

Hadde det ikke vært for at konturene av katten ble oppdaget i flyplassens røntgenkontroll, ville kofferten blitt med på flyet til Florida, opplyser Transportation Security Administration (TSA) på Twitter.

TSA har ansvaret for sikkerhetskontrollene på amerikanske flyplasser.

Da en ansatt trakk kofferten til side for nærmere undersøkelse, oppdaget han at det stakk kattehår ut av glidelåsen, som ikke var skikkelig lukket.

Saken er omtalt av en rekke internasjonale medier, deriblant The Washington Post.

- Kofferten ble åpnet av en av våre ansatte, som ble sjokkert da han oppdaget en levende, oransje katt inni den, sier TSAs talsperson Lisa Farbstein til avisa.

MJAU: På dette bildet kan man tydelig se konturene av katten. Foto: TSA
MJAU: På dette bildet kan man tydelig se konturene av katten. Foto: TSA Vis mer

Ingen anelse

På røntgenbildene TSA har delt på Twitter kan man tydelig se konturene av en katt i kofferten.

Sikkerhetspersonalet kontaktet flyselskapet til eieren av kofferten, som ringte og fikk kontakt med mannen.

Han hadde ingen anelse om at katten hadde sneket seg oppi kofferten før han satte i vei til flyplassen i New York.

- Den reisende fortalte at katten tilhørte en annen i hans husstand, sier Farbstein.

Katten kom heldigvis til rette igjen, selv om mannen mistet flyet til Florida. Han kom seg imidlertid videre med et nytt fly dagen etter.

NB! STERKE INNTRYKK: Veterinæren Briana Klecker drar disse parasittene ut av en kattunge. Video: @brinicsiberians. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- Et uhell

Eieren av katten - som heter Smells - bor i Brooklyn og sier til New York Post at dyret må ha kravlet opp i den mannlige gjestens koffert da hun var på jobb.

Selv var hun ikke klar over at katten var borte før hun fikk en telefon fra flyplassen. De spurte om hun var eieren av en oransje katt.

PELS: Dette synet møtte den ansatte i sikkerhetsavdelingen på JFK-flyplassen i New York. Foto: TSA
PELS: Dette synet møtte den ansatte i sikkerhetsavdelingen på JFK-flyplassen i New York. Foto: TSA Vis mer

- Betjenten spurte om jeg ville anmelde personen. Han ville vite om det var en grunn til at han hadde stjålet katten min og prøvd å ta den med seg til Florida, sier eieren Alix til avisa.

Alix forsikret imidlertid betjenten om at det hele bare var snakk om en misforståelse, og at det ikke var grunn til å straffe mannen.

- Kattene våre elsker å utforske kasser og vesker, så en av dem har hoppet opp i kofferten. Det er rett og slett bare et uhell, fortsetter hun.

FJERN DEG: En modig katt slo en stor pytonslang på nesen for å stoppe den fra å angripe. Video: Kameraone. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Eieren sier at katten virket overraskende uberørt av det som hadde hendt da samboeren reiste til flyplassen for å hente ham.

- Jeg var bekymret for at han skulle være redd, men på vei hjem mjauet han ikke engang. Nå har jeg kjøpt noen ekstra godbiter til ham. Han oppfører som om ingenting har hendt, avslutter den lykkelige katteeieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer