Maraton-avhør om NRK-kjendis

LONDON/OSLO (Dagbladet): Marit Guinness Aschan (81), som skal ha blitt fralurt smykker for fire millioner kroner av ektefellen til en NRK-kjendis, satt i rettslig maratonavhør i Den norske ambassaden i London i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smykkekunstnerens vitneprov kan bli avgjørende for den NRK-ansattes eventuelle videre skjebne i underslagssaken. Rettsmøtet i London var lukket. Etter det Dagbladet erfarer ble smykkekunstneren Marit Guinness Aschan inngående spurt ut spesielt om et møte hun hadde hjemme hos NRK-kjendisen og hennes ektemann i fjor.

- Ingen kommentar, sa hun, da hun møtte i ambassaden ved 09-tida i går.

21 smykker

Møtet kom i stand etter en utstilling Guinness Aschan hadde i Oslo. Et forslag om å selge smykker skal ha kommet opp, og ifølge forklaringer skal den norsk-engelske kunstneren ha gitt fra seg 21 smykker til en verdi av rundt fire millioner kroner, som deretter forsvant.

En kilde opplyste til Dagbladet går at «smykkene var i trygge hender», men ville ikke utdype dette nærmere. Det mest verdifulle smykket er alene verdt en million kroner. Det har vært stampet hos en pantelåner i Oslo.

Guinness Aschan ble til langt på ettermiddagen utspurt av sakens aktor, politiadvokat Anne Maria Haarr, før advokat Ellen Haugsrud fikk slippe til. Haugsrud er forsvarer for NRK-kjendisens fraseparerte ektefelle, som ble varetektsfengslet i Oslo 9. februar.

Interessert Sonja

Både avdøde kong Olav og dronning Sonja har med interesse studert kunstnerens arbeid.

NRK-kjendisens ektefelle skal etter planen møte i Oslo byrett sist i mars, tiltalt for å ha lurt to norske ukeblad for til sammen over 100000 kroner under forehavende om at de skulle få et «eksklusivt» intervju med Arne Treholt.

Intervjuene ble det ingen ting av, og redaktørene gikk til politiet med saken.

BLE SVINDLET: Marit Guinness Aschan skal ha blitt fralurt smykker for fire millioner kroner av NRK-kjendisens fraseparerte ektefelle.