SLIK VAR DET I FJOR:  Løperhorden krysser Verrazano-Narrows-brua under New York maraton 6. november i år. Arrangøren satsetr på at gatene blir ryddet til årets utgave denne sødnagen - med flere hundre norske løpere på startstreken. FOTO: Jason DeCrow, AP/ NTB SCANPIX.
SLIK VAR DET I FJOR: Løperhorden krysser Verrazano-Narrows-brua under New York maraton 6. november i år. Arrangøren satsetr på at gatene blir ryddet til årets utgave denne sødnagen - med flere hundre norske løpere på startstreken. FOTO: Jason DeCrow, AP/ NTB SCANPIX.Vis mer

Maratonflyet klar for New York i morgen

SAS i gang igjen med rutene etter stormens herjinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To fly, ett fra Stockholm og ett fra København, vil i dag sette kursen for Newark-flyplassen som er gjenåpnet etter orkanen Sandys herjinger tidligere i uka.

Newark Liberty International Airport er en av tre hovedflyplassene i New York-området sammen med La Guardia og JFK.

- Vi flyr som planlagt i dag, opplyser presseansvarlig Malin Selander i SAS, til NTB.

Her er de siste tipsene fra New York Times  for å sjekke forholdene ved de stormrammede storflyplassene.

Maratonfly fra Gardermoen Det første direkteflyet fra Gardermoen til Newark skal etter planen gå torsdag formiddag med mange løpere som håper at New Yorks gater blir åpnet til helgen for de 47 000 som er påmeldt til New York City Marathon.

Ifølge arrangørens egen hjemmeside og løpernettstedet LetsRun.com ser det ut til at søndagens drøye 42 kilometer går etter planen, med mulighet for enkelte endringer i løypetraseen etter uværet.

- I fjor var det 414 norske løpere som fullførte mot 437 i 2010, opplyser redaktør Runar Gilberg i Den Norske Maratonklubbens blad Kondis til Dagbladet.

 HARDT RAMMET:  Slik ser det ut i nabolaget til Newark-flyplasssen i New Jersey - bildet er tatt i natt norsk tid, tirsdag ettermiddag lokal tid. FOTO: Mark C. Olsen/U.S. Air Force/REUTERS/NTB SCANPIX.
HARDT RAMMET: Slik ser det ut i nabolaget til Newark-flyplasssen i New Jersey - bildet er tatt i natt norsk tid, tirsdag ettermiddag lokal tid. FOTO: Mark C. Olsen/U.S. Air Force/REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer

Disse tallene indikerer 600 - 700 norske påmeldte.

I går kveld landet det første SAS-flyet fra København på flyplassen i hovedstaden Washington D.C., som er innen rekkevidde for reisende som må til New York før transportårene i verdensmetropolen er oppe og står både over og under bakken.

16 000 innstilte Her er informasjonen på SAS' egne nettsider om flytrafikken til og fra New York i forbindelse med stormen Sandys herjinger på den amerikanske østkysten.

2 050 passasjerer ble rammet da SAS måtte innstille sine flyginger til New York som følge av uværet.

Det tallet blir likevel bare en detalj i den store sammenhengen - unntatt for dem som ble rammet. Ved midnatt natt til i dag var over 16 000 flyginger til og fra de store flyplassene rundt New York kansellert på grunn av uværet.

 FLYR IGJEN:  Flytrafikken til og fra Newark Liberty International Airport er i gang i igjen fra i dag - her et fly inn for landing under normale værhorld med New Yorks skyline i bakgrunnen i juli i år. FOTO: Julio Cortez, AP / NTB SCANPIX.
FLYR IGJEN: Flytrafikken til og fra Newark Liberty International Airport er i gang i igjen fra i dag - her et fly inn for landing under normale værhorld med New Yorks skyline i bakgrunnen i juli i år. FOTO: Julio Cortez, AP / NTB SCANPIX. Vis mer